Kandidati Pokreta Uspješna Srpska danas posjetili Prehrambenu industriju “Sava” :: Semberija INFO ::

 

Kandidati Pokreta Uspješna Srpska danas posjetili Prehrambenu industriju “Sava”


Pod sloganom “Izaberi zdravlje”, kandidati Pokreta Uspješna Srpska za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dr Nemanja Janković, dr Aleksandar Stevanović i doc. dr Živka Malić sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem posjetili su danas Prehrambenu industriju “Sava” u Bijeljini, jednu od od najstarijih fabrika za preradu voća i povrća u bivšoj Jugoslaviji.

“Ključ opstanka civilizacije je u hrani, vodi i energiji. Iz ugla našeg poziva i misije u borbi za zdravlje, smatramo da je proizvodnja zdrave hrane ključni faktor zdravog života. Zato je fabrika “Sava” simbol ne samo dobro organizovane kompanije, nego znatno više od toga,  ona je zaštitni znak Semberije i Republike Srpske i brend naše poljoprivrede”, istakao je prof. dr Zlatko Maksimović. 



Prehrambena industrija Sava je pravi primjer izreke “svjetsko, a naše”, rekao je  dr Nemanja Janković i  podsjetio da je prije četiri godine ova fabrika bila pred stečajem, ali je zahvaljujući sposobnim ljudima uspjela da stane na noge i danas se može pohvaliti da svoje proizvode plasira na svim kontinentima. 
“Važno je istaći i da smo danas ovdje vidjeli zadovoljne radnike, koji imaju redovna primanja i uplaćene doprinose, zahvaljujući dobrom rukovodstvu, na čelu sa gospodinom Stevom Filipovićem”, istakao je dr Janković. 
“Poljoprivreda predstavlja jednu od najznačajnijih privrednih djelatnosti  u Republici Srpskoj, a posebno u Semberiji, zbog toga ćemo uvijek podržavati kompanije koje podstiču razvoj poljoprivrede, kao što je “Sava” iz Bijeljine”, naveo je u svom obraćanju dr Aleksandar Stevanović.   
Direktor PI “Sava” Stevo Filipović je izjavio da mu je čast i zadovoljstvo što je bio domaćin ljekarima koji su pokazali spremnost u borbi protiv kovida i istakao da se  kompanija “Sava” zalaže za zdrav život kroz proizvodnju zdrave hrane. 
“Trajnost proizvoda obezbjeđujemo procesima pasterizacije i sterilizacije i zbog toga smo prisutni na najzahtjevnijim tržištima na svijetu” istako je Filipović.
Kandidati Pokreta uspješna Srpska za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske,  u okviru  Koalicije NPS, PUS I PSDS, poručili su da će na narednim opštim izborima podržati Milorada Dodika i Željku Cvijanović jer su oni dokazali da uspješno vode Republiku Srpsku. 


​POKRET USPJEŠNA SRPSKA