LAZAREVIĆ: SNSD JE DANAS POKRET NARODA ZA OČUVANjE REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

LAZAREVIĆ: SNSD JE DANAS POKRET NARODA ZA OČUVANjE REPUBLIKE SRPSKE


Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na Listi SNSD iz Izborne jedinice 6 Zlatan Lazarević  je na okupljanjima simpatizera ove stranke u Balatunu istakao da je SNSD postao državotvorni pokret naroda i da je na ovim izborima bitno da se to pokaže kako bi se spriječili pokušaji destabilizacije Republike Srpske. 
Zbog toga je bitno i da se na mjestu predsjednike Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH nađu provjereni političari Milorad Dodik i Željka Cvijanović, jer je najveći udar koji dolazi izvana upravo na te pozicije.



„Danas je SNSD pokret naroda, ono što je SDS bio 90-ih godina. Svjedoci ste da su se u zadnjih pet godina sve patriote iz SDS-a okupile oko Milorada Dodika. SDS više nije što je bio, a za PDP ne znam ni šta je, jer je nastao kao projekat engleske ambasade. Zato je danas bitno da SNSD pobijedi i da sačuvamo tekovine Republike Srpske“ rekao je Lazarević.
Lazarević je istakao da su i članovi SDS iz Semberije koji su početkom devedesetih odbranili Semberiju danas uz SNSD i posebno pozdravio kandidata na listi SNSD za Narodnu skupštinu, ženu majora VRS Branku Savčić. 
On je upozorio i na akciju Oluja i protjerivanje Srba sa prostora Krajine, čemu su svjedočili i stanovnici Balatuna, Međaša i Trnjaka okupljenih na ovom skupu.



„Ovi glumci iz opozicije, posebno njihovi mentori koji ih obučavaju imaju svoje zadatke i ciljeve i ne daj bože da se i ovdje nešto slično desi. Vidite šta se dešava Ukrajini. Promjene se dešavaju i u Zapadnim zemljama. Njihovim političarima treba medijska priča o uspjehu, da negdje pokažu snagu. Da bismo to preduprijedili bitno je da izaberemo ljude koji će nastaviti djelovanje kroz državotvorni pokret, a to su danas poslanici okupljeni oko SNSD, Milorad Dodik i Željka Cvijanović“ istakao je Lazarević.
On je upozorio i na „defetizam koji širi BN televizija“ stalnim optuživanjem onih koji čuvaju Republiku Srpsku, pričajući o SNSD kao nekakvoj sekti.
„Oni imaju svoj interes. Vlado Trišić podržava Jelenu Trivić i Mirka Šarovića i imaće koristi od destabilizacije Srpske i unitarizacije BiH. Dobijaće novac, samo je pitanje kako će biti nama“, rekao je Lazarević.
Poljoprivrednicima iz Balatuna, Međaša, Trnjaka i drugih sela okupljenim na tribini je najavio da će gradski Agrarni fond do kraja godine tražiti rebalans gradskog budžeta za intervencije u poljoprivredi sa 1,7 na 2,5 miliona KM kako bi se obezbijedila pomoć proizvođačima u sanaciji štetnih uticaja suše.
 Istovremeno je na nivou Republike Srpske usvojen budžet od 150 miliona KM za podsticaje u poljoprivredi za 2023. godinu, dok je podsticaj za sjetvu pšenice povećan sa 300 na 500 KM.



 Lazarević je zajedno sa kandidatima SNSD za poslanike razgovarao i sa domaćinima iz Međaša koji su se okupili na većem skupu u domaćinstvu Rada Markanovića.
„Dolazak ljudi i direktan razgovor sa narodnim poslanicima je put kojim treba da idemo. Naš zajednički cilj je dogovor sa narodom za očuvanje i napredak Republike Srpske, razvoj Semberije i svakog domaćinstva,“ istakao je Lazarević.
On je pozvao simpatizere da argumente koje su čuli podijele sa komšijama, kumovima, prijateljima i naglase važnost da drugog oktobra podrže kandidate SNSD za poslanike, Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.