SNSD: PRED NAMA SU ISTORIJSKI VAŽNI IZBORI ZA REPUBLIKU SRPSKU I SRPSKI NAROD :: Semberija INFO ::

 

SNSD: PRED NAMA SU ISTORIJSKI VAŽNI IZBORI ZA REPUBLIKU SRPSKU I SRPSKI NAROD


 
Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović upozorio je na tribini ove stranke u Koviljušama da su pred nama jedni od najznačajnijih izbora u istoriji Republike Srpske, jer se u svijetu dešavaju veliki lomovi.

„Za ozbiljna i teška vremena potrebni su nam ozbiljni i provjereni ljudi, iza kojih stoje djela. Ljudi koji su se ostvarili i kao političari i lideri i kao državnici, a to su Milorad Dodik za predsjednika Republike Srpske i Željka Cvijanović za člana Predsjedništva BiH,“ istakao je Mitrović.



Na drugoj strani se, kako je rekao, nalazi istrošeni političar Mirko Šarović sa propalim politikama bez programa i cilja, i Jelena Trivić politički amater koji pokušava da se igra i kocka sa Republikom Srpskom.
,,Mi nemamo pravo takvim ljudima dati podršku i nećemo je dati. Republikom Srpskom se ne možemo kockati“ rekao je Mitrović.



On je naglasio da će Trivić i Šarović za stranu podršku u dolasku na vlast dobiti fakturu – račun, a taj račun je unitarna Bosna i Hercegovina.  Zato je potrebno glasati za one koji nam omogućavaju da odlučujemo o našoj sudbini, a to su Dodik i Cvijanovićeva.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Dragan Knežević konstatovao je da su Koviljuše opterećen brojnim problemima čije rješavanje je u nadležnosti Gradske uprave

,,Ovi nagomilani problemi najbolji su pokazatelj kako mlade snage SDS i PDP ne mogu da riješe probleme u jednoj mjesnoj zajednici i naselju, a žele da upravljaju državom. Mislim da je to nemoguće. Ne trebamo prihvatati medijske spinove i manipulacije. Trebamo se osloboditi pritiska pojedinih medija, izaći na izbore i podržati SNSD, da odnesemo brutalnu pobjedu na ovim izborima“ rekao je Knežević.



On je podsjetio da su prije tri dana u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojene izmjene i dopune Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata koji omogućava potpuno besplatnu legalizaciju stambenih objekata koje su napravila izbjegla i raseljena lica, ali i drugi građani u površini do 400 metara kvadratnih.

„Svi dobro znate koliko se SNSD oslanja na narod, koliko osluškuje potrebe naroda i koliko mjere i zakone prilagođava potrebama naroda“ rako je Knežević i pozvao građane da podrže ovakvu politiku.

Major Vojske republike srpske i kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest ispred SDS Semberije na listi SNSD Branka Savčić naglasila je da će i ona i njeni bližnji glasati za Milorada Dodika i Željku Cvijanović, jer „od toga zavisi gdje ćemo da živimo mi i gdje će živjeti naša djeca“ ističući da više nigdje ne želi da se seli kao u posljednjem ratu.



,,Zašto to kažem? Vidite da su na sceni dvije suprotstavljene politike, takozvane opozicije i pozicije. Politika koja je pravi put je politika koju je vodio i vodi predsjednik Milorad Dodik. Čuvao je Republiku Srpku i u Briselu i na svakom mjestu. Borio se za opstanak Dejtonskog sporazuma u kojem je sadržan temelj Republike Srpske“ pojasnila je Savčić upozorivši da se danas u BiH i van nje zagovara ustavna prekompozicija, novi Dejton i uspostavljanje ,,građanske države“ koja će biti na štetu srpskog naroda.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Zlatan Lazarević pozvao je građane da glasaju za poslaničke kandidate ove stranke i obavezno Milorada Dodika i Željku Cvijanović, jer ćemo na taj način sačuvati Republika Srpku i spriječiti pokušaje stranih faktora da je destabilizuju preko kandidata opozicije.



Upozorio je da zbog poremećaja na svjetskom planu, neki koji imaju problema u Ukrajini, mogu pokušati da na nama pokažu da su jaki, da mogu da postignu neki uspjeh, zbog čega je bitno birati kandidate koji zastupaju politiku SNSD.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Tatjana Perić je pozvala na jedinstvo, ističući da je važno da 2. oktobra odgovornost podignemo na najviši nivo i sačuvamo identitet Republike Srpske.



,,Mi danas imamo republiku Srpsku i svoj identitet. U narednom periodu nam se sprema scenario po kojem postoji mogućnost destabilizacije kako bismo ovo izgubili, a time bi pokušali dovesti u pitanje i naš opstanak na ovim prostorima. Zato , zađite na izbore 2, oktobra i glasajte za naše liste za Narodnu skupštinu i Parlament BiH i naše pojedinačne kandidate Željku Cvijanović i Milorada Dodika“ naglasila je Perić.