KANDIDATI SNSD ĆE POMOĆI GRAĐANIMA NASELjA KOVILjUŠE :: Semberija INFO ::

 

KANDIDATI SNSD ĆE POMOĆI GRAĐANIMA NASELjA KOVILjUŠE


Kandidati SNSD iz Bijeljine najavili su rješavanje problema sa fekalnom kanalizacijom u naselju Koviljuše koje će obezbijediti skupštinska većina predvođena ovom strankom, obzirom da Gradska uprava nije imala sluha za probleme ovih građana. Ukoliko bude potrebno Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ će podnijeti i amandmane kako bi primorala gradonačelnika i Upravu da konačno riješe ovaj problem.
 
„S obzirom da nema ažurnosti iz Gradske uprave, mi ćemo predložiti izgradnju zatvorenog cjevovoda u kanalu koji pravi probleme mještanima i to će se finansirati sredstvima iz budžeta grada  za narednu godinu“, rekao je tokom posjete naselju Koviljuše  Dragan Knežević, kandidat SNSD za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest.

 
U razgovoru sa mještanima, on je ukazao i na mogućnost besplatne legalizacije bespravno izgrađenih objekata u Republici Srpskoj koja je stvorena izmenama i dopunama zakona u ovoj oblasti, a inicijativa je potekla od lidera SNSD Milorada Dodika.
 
Knežević je rekao da u ovom naselju, gdje su domove pretežno izgradile porodice doseljene u Bijeljinu tokom proteklog rata, postoji i problem sa neuređenim saobraćajnicama i autobuskim prevozom, a da je Gradska uprava građanima dala obećanja, ali bez realizacije.
 
„Razumijem dobru namjeru, ali za uspjeh i funkcionalnost trebaju sposobnost, efikasnost i realizacija, a u našoj Gradskoj upravi to ne funkcioniše kako treba“, ocijenio je on i pozvao građane da na izborima 2. oktobra biraju odgovorne i sposobne ljude iz SNSD.


 
„U ovako ozbiljnim vremenima koja zahtijevaju velike, brze, efikasne i  nepogrešive odluke moraju na čelu Republike Srpske i na nivou BiH biti ljudi koji imaju iskustva, brzo razmišljaju, koji imaju uticajne prijatelje u svijetu  i mogu pomoći našem narodu i to je razlog da se izaberu Milorad Dodik za predsjednika Republike Srpske i Željka Cvijanović za člana Predsjedništva“, poručio je Knežević.


 
Kandidat SNSD za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Branka Gavrić ukazala je na potrebu postavljanja ležećih policajaca u naselju Koviljuše, kako bi se povećala bezbjednost djece na putu do škole, ulicama u naselju koje nemaju trotoara, kao i na uvođenje autobuske linije koja bi mještanima omogućila lakši pristup gradskim institucijama, zdravstvenom centru i srednjim školama.


 
„Nismo došli u Koviljuše da tražimo glas za izbore, nego da damo svoj glas građanima Koviljuša i da budemo glas razuma kako bi se krenulo sa rješavanjem problema stanovnika u Bijeljini“, istakla je Gavrićeva.
 
Kandidat Tatjana Perić pozvala je građane da 2. oktobra glasaju za one koji imaju rješenja i rezultate rada iza sebe i koji su dokazali da mogu da obezbijede stabilnost Republike Srpske, Milorada Dodika i Željku Cvijanović.
 
Predsjednik Mjesne zajednice Koviljuše Saša Tomić je podsjetio da je odvodni kanal napravljen još 2014. godine sa namjerom da kišnicu iz naselja Intergaj odvodi ka Obodnom kanalu Dašnica, ali se kanal u međuvremenu obrušio i dobio kontra pad prema naselju.

Do sada Gradska uprava nije imala volje da se ovaj problem riješi, rekao je Tomić.
„Zamolio bih gradonačelnika da počne da radi svoj posao, jer ovaj problem postoji dugi niz godina i mi svake godine jednom ili dva puta godišnje predajemo molbe za saniranjee ovog kanala, ali nikada nismo dobili ni odgovor na naše zahtjeve“ rekao je Tomić.