ZAHVALjUJUĆI TURISTIČKIM VAUČERIMA SVE VIŠE GRAĐANA UPOZNAJE LjEPOTE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

ZAHVALjUJUĆI TURISTIČKIM VAUČERIMA SVE VIŠE GRAĐANA UPOZNAJE LjEPOTE SRPSKE


Za razliku od turizma koji je doživio „procvat“ u toku pandemije korona virusa, trgovina je i dalje u izuzetno lošem stanju, jer imamo porast cijena od energenata, ali i osnovnih životnih namirnica, izjavila je danas za portal „Semberija info“ Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma Republike Srpske prilikom posjete Aktivu žena GO DEMOS Bijeljina.



-Za vrijeme pandemije, desila se odlična stvar za turizam, svi su prepoznali našu prirodu, ljepote, te etno sela, ali i seoska domaćinstva koja su baš došla do izražaja tokom pandemije. Kroz sve to nešto loše, postali smo prepoznatljivi i mjesto gdje se ulaže“, istakla je ministarka Gašić i dodala da su  prošle godine, grantna sredstva preusmjerili i na pomoć seoskim domaćinstvima, te sa tom mjerom  ostvarili odličan efekat.

Rezultati u turizmu, sada su mnogo bolji nego 2019. godine, odnosno prije početka pandemije korona virusa, te da su turistički vaučeri znatno doprinijeli tome, kazala je Gašićeva.



-Turistički vaučeri su najbolji projekat na koji smo uspjeli uticati i dobiti podršku, prije svega premijera RS, a predsjednica RS je od početka bila za tu priču, tako da smo ostvarili odličan efekat. Naše stanovništvo je to odlično prihvatilo. Efekti vaučera se stvarno vide jer neke destinacije nisu bile baš posjećene, a sada imaju sve više posjetilaca. U lošoj situaciji našli smo nešto pozitivno i za 2023. godinu imamo planove da postoje vaučeri, iako ove godine refundacija ide iz kompenzacionog fonda, jer nema u budžetu direktno, ali nadamo se da ćemo to usvojiti kao neku trajnu mjeru“, zaključila je ministarka Suzana Gašić.

Semberija info