MITROVIĆ: “NE SMIJEMO DOZVOLITI UNITARNU BIH - ZATO MORAMO PODRŽATI DODIKA I CVIJANOVIĆEVU” :: Semberija INFO ::

 

MITROVIĆ: “NE SMIJEMO DOZVOLITI UNITARNU BIH - ZATO MORAMO PODRŽATI DODIKA I CVIJANOVIĆEVU”


Ne smijemo dozvoliti da na vlast dođu oni koji žele unitarnu BiH i ispunjavaju interese bošnjačkog Sarajeva i zato moramo podržati Milorada Dodika i Željku Cvijanović kako bi Republika Srpska ostala jaka, stabilna i prosperitetna, izjavio je večeras Vojin Mitrović, nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest.

Govoreći pred oko hiljadu građana na tribini SNSD-a u Loparama kojoj su prisustvovali Milorad Dodik i Željka Cvijanović, Mitrović je naglasio da dolaze ozbiljna i teška vremena i da Republici Srpskoj trebaju dokazani državnici kao što su Dodik i Cvijanovićeva.

“Ne trebaju nam istrošeni poličari kao Šarović  ili amateri kao Jelena Trivić niti smijemo da im dozvolimo da se kockaju sa Republikom Srpskom zbog života datih za Srpsku”, istakao je Mitrović.
Prema njegovim riječima, Republici Srpskoj trebaju dokazanu ljudi iza kojih postoje djela za razliku od ovih drugih koji imaju prazne priče i obećanja.
 

“Bili su na vlasti i ništa nisu uradili za bolju Srpsku”, rekao je Mitrović, ističući da kandidati za najviše funkcije moraju da se zalažu za jaku i stabilnu Republiku Srpsku.

Ovi drugi, kako kaže, žele da blate uspjehe SNSD-a, jer im je jedini cilj da dođu na vlast, a onda da ispunjavaju interese bošnjačkog Sarajeva i stranih ambasada.

“Narod Republike Srpske neće  i ne smije to da dozvoli”, izjavio je Mitrović.
Ističući da je Milorad Dodik bio ucjenjivan i da su mu uvedene sankcije, Mitrović je naglasio da je Dodik ostao uz svoj narod i ostvario interes svog naroda.
 

“Željka Cvijanović nastaviće taj put gdje je Dodik stao i gdje se bez Republike Srpske ne mogu donositi odluke i BiH bez Republike Srpske neće postojati”, rekao je Mitrović.

On je poručio Bakiru Izetbegoviću da on ne može odlučivati o sudbini Republike Srpske.
“O tome ćemo mi da odlučujemo, jer je naš cilj jaka,  stabilna i prosperitetna Republika Srpska”, izjavio je Mitrović.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska od 2. oktobra može da krene putem koji predvodi SNSD, a to je put stabilnosti, jačanja teritorijalnog integriteta i svih nadležnosti Srpske.

Mitrović ističe da je siguran da narod Semberije i Republike Srpske zna izabrati put jačanja i stabilnosti Srpske.
 

“SNSD želi jaku i stabilnu Republiku Srpsku, a to možemo ostvariti samo sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”, poručio je Mitrović.