POMOĆ DJECI SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU :: Semberija INFO ::

 

POMOĆ DJECI SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU


Udruženje žena "Rudar" iz Ugljevika, uz podršku lokalne uprave, uručilo je danas pomoć za 31 dijete sa poteškoćama u razvoju u ukupnom iznosu od 12.100 KM.
 
Predsjednik ovog udruženja Jelena Spasojević rekla je novinarima da je za 14 djece dodijeljeno po 500 KM, a za 17 djece po 300 KM.
 
"Sredstva su prikupljena putem humanitarnog telefonskog broja i uz podršku mnogobrojnih donatora, kao i opštine Ugljevik", navela je Spasojevićeva.
 
Ona je dodala da se humanitarna akcija nastavlja i zahvalila svim donatorima koji su solidarnošću pomogli realizaciju do sada.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zahvalnost Udruženju žena "Rudar" zbog nesebičnosti i ljubavi koju pružaju djeci sa poteškoćama u razvoju.
 
"Važno je pomagati svima kojima je pomoć potrebna, to jeste i jedna od uloga naših majki i sestara i njihova podrška u tome je ogromna", rekao je Perić i najavio nastavak pomoći opštine Ugljevik humanitarnim akcijama.
 
Hasib Ćorić iz mjesne zajednice Janjari, otac djeteta sa poteškoćama u razvoju, zahvalio je za pomoć i rekao da je svaka podrška ovoj populaciji dobrodošla.