PODRŠKA LOKALNE UPRAVE RATNOM VOJNOM INVALIDU U UGLjEVIKU :: Semberija INFO ::

 

PODRŠKA LOKALNE UPRAVE RATNOM VOJNOM INVALIDU U UGLjEVIKU


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa predsjednikom opštinske boračke organizacije Jovanom Marinkovićem posjetio je ratnog vojnog invalida Branislava Todorovića kome se uz podršku opštine mijenja krov i rekonstruiše stambeni objekat.
 
Todorović je zahvalio načelniku Periću i Boračkoj organizaciji Ugljevika na podršci i dodao da se od 1994. godine kada je ranjen služi invalidskim kolicima.
 
-Kao mladi vojnik bio sam zarobljen u hrvatskom Bjelovaru a nakom oslobađanja nalazio sam se i na Vukovarskom ratištu. Ranjen sam 1994. godine na planini Majevici kao pripadnik Vojske Republike Srpske i od tada sam invalid-rekao je novinarima Todorović.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da se ukazala potreba da se zamijeni krov i sanira sve što je potrebno na ovom stambenom objektu koje se finansira iz budžeta lokalne uprave sa 10.000 KM.
 
-Važno je održavati kvalitetnim uslove života za našeg sugrađanina Todorovića, a on  je samo jedan u nizu od onih koji su dali ogroman doprinos u stvaranju Republike Srpske-rekao je Perić istakavši da je dužnost pomagati onima koji su najviše dali za stvaranje Srpske i opstanak srpskog naroda i njihovim potomcima.
 
Predsjednik Boračke Ugljevika Jovan Marinković rekao je da zamjena krova i rekonstrukcija kuće ratnog vojnog invalida jedan u nizu projekata koje se u ovoj opštini čine za ovu populaciju društva.