UGLjEVIK: VIŠE OD ČETIRI DECENIJE BRATSKIH VEZA SA BEOČINOM :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: VIŠE OD ČETIRI DECENIJE BRATSKIH VEZA SA BEOČINOM


Predstavnici mjesnih zajednica Donja Trnova kod Ugljevika i Čerevića iz Beočina proslavili su danas 46 godina bratimljenja i saradnje.

Susretu bratskih mjesnih zajednica u Donjoj Trnovi prisustvovali su načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsjednik Skupštine ove opštine Đoko Simić.

Simić je rekao novinarima da je njihovo prijateljstvo neraskidivo.

"Očuvali smo veze i prijateljstva i u vrijeme rata i različitih teških događaja, a da nijedna godina nije prošla bez uzajamnih druženja", dodao je on.



Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Čerević Mara Petković rekla je da ova dva mjesta vežu neraskidive veze još do Drugog svjetskog rata.

"U Donjoj Trnovi, koja je poznata po antifašizmu, su u toku Drugog svetskog rata učestvovali borci iz naše opštine i ljude iz Donje Trnove doživljavamo kao našu braću i sestre", rekla je Petkovićeva.



Ove godine zbog epidemioloških mjera u borbi protiv virusa korona izostao je kulturno-umjetnički program, ali su gosti iz Čerevića posjetili Hram Svetog Petra i Pavla gdje ih je dočekao starješina protojerej Vedran Bardak, kao i druge znamenitosti ovog podmajevičkog kraja.

Opština Ugljevik