OPŠTINA UGLjEVIK ZA GRADNjU ŠKOLSKOG OBJEKTA IZDVAJA 272.000 KM :: Semberija INFO ::

 

OPŠTINA UGLjEVIK ZA GRADNjU ŠKOLSKOG OBJEKTA IZDVAJA 272.000 KM


U opštini Ugljevik danas je potpisan ugovor o izgradnji školskog objekta u mjesnoj zajednici Ugljevik Selo, koja će sa 272.000 KM biti finansirana iz lokalnog budžeta.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao da će u toku ove i naredne godine biti izdvojeno 500.000 KM za rekonstrukciju i izgradnju školskih objekata na području opštine.
 
"Već od naredne školske godine učenici iz Ugljevik Sela imaće najbolje uslove za nastavu. U toku ove godine izdvojili smo značajan dio novčanih sredstava za rekonstrukciju školskog objekta u Tutnjevcu, kao i rekonstrukciju sportske sale u Osnovnoj školi u Donjoj Trnovi", izjavio je Perić novinarima.
 
Sreten Lukić, direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić" kojoj pripada školski objekat u Ugljevik Selu, zahvalio je opštini Ugljevik za podršku i rekao da ovu školu u nastupajućoj školskoj 2020/2021. godini pohađa 665 učenika.
 
"Prije četiri godine klizište u Ugljevik Selu nam je urušilo školski objekat i od tada smo se preselili u prostorije Mjesne zajednice. Kada se izgradi novi školski objekat, onda ćemo učenike iz mjesne zajednice Stari Ugljevik preseliti u taj objekat, imaćemo odlične uslove za rad učenika do petog razreda", rekao je Lukić.
 
Danijela Gajić, predstavnik firme "Inter gradnja" koja će graditi školski objekat, navela je da je rok izvođenja radova jun naredne godine, te da će gradnja biti gotova u predviđenom roku i ugovorenom kvalitetu.