UGLjEVIK: SLUŽEN PARASTOS POGINULIM BORCIMA BOGUTOVOG SELA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: SLUŽEN PARASTOS POGINULIM BORCIMA BOGUTOVOG SELA


U Bogutovom Selu kod Ugljevika danas je služen parastos za 41 poginulog mještanina, boraca Vojske Republike Srpske.

Kod spomen-obilježja okupili se članovi porodica, saborci, predstavnici Boračke organizacije Ugljevika i lokalne uprave.

Predstavnik opštine Ugljevik Aleksandar Krstić istakao je da se na ovaj način čuva od zaborava žrtva svih onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske.



„Opština Ugljevik njeguje sjećanje na sve žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata koji su svojim žrtvama omogućili da živimo u slobodi i sigurnoj budućnosti", rekao je Krstić koji je sin poginulog borca VRS.

Krstić je naglasio da je zadatak svih da se sjećaju poginulih boraca, poštuju njihove porodice, ali i da pružaju maksimalnu podršku svim demobilisanim borcima i pripadnicima boračkih kategorija.



Predstavnik Boračke organizacije Ugljevika Aleksandar Obradović rekao je da je Mjesna zajednica Bogutovo Selo dala najviše žrtava u proteklom ratu kada je riječ o opštini Ugljevik.

„Iz ovog mjesta je u VRS bilo i najviše oficira, njih devet, koji su pored poginulih boraca, i svih demobilisanih boraca dali ogroman doprinos u stvaranju slobode na ovim podmajevičkm prostorima“, dodao je Obradović.

​Opština Ugljevik