UGLjEVIK : NAJLjEPŠE DVORIŠTE CVIJETE LAZIĆ IZ RAVNOG POLjA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK : NAJLjEPŠE DVORIŠTE CVIJETE LAZIĆ IZ RAVNOG POLjA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas 500 KM pobjednici takmičenja za izbor najljepše uređenog dvorišta ove lokalne zajednice Cvijeti Lazić.
 
Na konkurs su se prijavila 23 domaćinstva a komisija ih je posjetila, sačinila foto-dokumentaciju, i ocijenila ih prema kriterijumu za održavanje i urednost dvorišta, uloženi trud, izbor i njegovanje biljaka, poštovanje tradicije i elemenata ovog podneblja.
 
Perić je zahvalio učesnicima i organizatorima manifestacije, istakavši da je uljepšavanjem svojih dvorišta uljepšana i opština Ugljevik.
 
"Ukrasi dvorišta rezultat su kulture, tradicije i običaja, kao i u svim dvorištima da smo videli mnogo napora i većine ljubavi", dodao je on.
 
On je izrazio uverenje da će ovaj događaj postati tradicionalan.
 
Prvo mesto Cvijeta Lazić iz Ravne Polja kaže da u njenom dvoriljtu postoji kombinacija trajnog i sezonalnog cveća i zelenih biljaka.
 
„Volim da uređujem dvorište, a posle ove nagrade imam još veći podstrek. Ljubav prema unucima je velika i u jednom dijelu dvorišta je za njih određen dio u kojoj se nalazi kućica i ljuljašku i to mi je omiljeni dio zbog njih“, rekla je Lazićeva.