UGLjEVIČKE HUMANITARKE OBILjEŽILE KRSNU SLAVU :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIČKE HUMANITARKE OBILjEŽILE KRSNU SLAVU


Kolo srpskih sestara iz Ugljevika obilježila je danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalenu-Blagu Mariju čije ime nosi.
 
Osveštanjem slavskog žita i lomljenjem kolača u hramu Svete Petke Paraskeve ugljevičke humanitarke u prisustvu zvanica proslavile su slavu i zaštitnicu.
 
Duhovni koordinator protojerej-stavrofor Milan Topić čestitavši slavu članicama, istakao je, da je Blaga Marija primjer kako treba biti istrajan u svojoj vjeri, onome što činimo i radimo.
 
"Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika ugledale su se na svoju zaštitnicu i pokroviteljicu Svetu Mariju Magdalenu, i rade ista djela koje je radila i ona, pomažu svima onima kojima je pomoć potrebna", poručio je Topić.
 
Predsjednica ovog humanitarnog udruženja Anđa Srijemac rekla je da se 40 članica već dvanaest godina bave humanitarnim radom i djeluju pri hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku.
 
"Naš rad se zasniva na ljubavi Hristovoj, pomoći čovjeku, u nevolji i bolesti. Učestvujemo u svim humanitarnim akcijama na bazi dobrovoljog prikupljanja sredstava", rekla je Srijemac.
 
Ona je dodala da se humanirani rad sastoji od pomoći nemoćnima, starima, bolesnima, a posebno djeci kojoj je pomoć potrebna.
 
Srijemac se zahvalila opštini Ugljevik, Rudniku i termoelektrani Ugljevik i Domu zdravlja Ugljevik na pomoći u radi i prikupljanju humanitarnih sredstava.
 
Kum današnje slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je čestitao slavu članicama naglasio da je Kolo srpskih sestara „Sveta Marija Magdalina“  izuzetno važno i značajno jer se bave humanitarnim i duhovnim radom kojim se osnažuju porodice.
 
"Njihov rad je prisutan uvijek kada nekome zatreba pomoć, i zato smo im neizmjerno zahvalni", rekao je Perić i najavio još veću i snažniju podršku rukovodstva opštine Ugljevik.