SDS UGLjEVIK: PETROVDAN - SIMBOL SABORNOSTI SRPSKOG NARODA :: Semberija INFO ::

 

SDS UGLjEVIK: PETROVDAN - SIMBOL SABORNOSTI SRPSKOG NARODA


Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Ugljevik proslavio je danas krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla - Petrovdan.

U ugljevičkom hramu Svete Petke Paraskeve, nakon Svete liturgije, rukovodstvo i članovi SDS-a lomjenjem slavskog kolača obilježili su tri decenije postojanja ove stranke.

Na gradskom trgu, ispred spomen obilježja položen je vijenac u pomen 301 poginulog mještanina,  borca Vojske Republike Srpske.



Predsjednik SDS-a Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je Petrovdan veliki praznik  koji simbolizuje sabornost i jedinstvo srpskog naroda.

- Srbi su se 1990. godine okupili oko Srpske demokratske stranke u težnji da brane svoj identitet, slobodu i zahvaljujući tom okupljanju oko SDS-a stvorena je Republika Srpska, poručio je Perić.

On je istakao da je cilj stvaranja SDS-a u to vrijeme i sada, sloboda srpskog naroda.

- U današnje vrijeme naš cilj je  jačanje Republike Srpske i njenih institucija, njeno ekonomsko osnaživanje, jer jaka Srpska je garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima, dodao je Perić.

On je naglasio da će vječno živjeti  Srpska demokratska stranka baš kako je  Njegoš stihovima rekao  „Blago onom ko dovijeka živi imao se rašta i roditi“

- Neka nam živi naša Republika Srpska i Srpska demokratska stranka, zaključio je Perić.

​Opština Ugljevik