PERIĆ: KONSTANTNO ULAGANjE U RAZVOJ RURALNIH SREDINA :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: KONSTANTNO ULAGANjE U RAZVOJ RURALNIH SREDINA


U ugljevičkoj mjesnoj zajednici Mezgraja-kose u toku je izgradnja objekta za vjerske potrebe na groblju koji opština finansira sa 70.000 maraka, kao i rekonstrukcija lokalnog puta, za šta je iz budžeta opštine Ugljevik izdvojeno 60.000 maraka.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je danas radove u ovom rubnom dijelu opštine i istakao da u ovoj godini za rekonstrukciju i asfaltiranje puteva na cjelokupnoj teritoriji ove lokalne zajednice planiraju ukupno ulaganje veće od dva miliona maraka.
 
"Radićemo rekonstrukciju i novi asfalt koji će poboljšati kvalitet života stanovnika našeg kraja i bolje i kvalitetnije korištenje poljoprivrednog zemljišta i šuma. Ugljevik je poznat voćarski kraj i važno je da voćari i poljoprivrednici imaju dobar pristup voćnjacima i obradivim površinama“, rekao je Perić novinarima.
 
On je dodao da je u mjesnoj zajednici Mezgraja-kose u prethodnom periodu bio rudarski kop i da je lokalni put prilično oštećen, zbog čega se ulaže u njegovu rekonstrukciju.
 

"Uradićemo i javnu rasvjetu, kao i kaptiranje novih izvora kako bi se omogućilo bolje vodosnabdijevanje", najavio je Perić i istakao da je u prethodnom periodu dosta ulagano u ovu mjesnu zajednicu, kako u putnu infrastrukturu, tako i u izgradnju objekta područne škole.
 
Mještanin Ivan Todorović zahvalio je načelniku Periću na podršci opštine ovom naselju sa 127 domaćinstava.
 
"Raduju nas svi projekti koji se rade, posebno uređenje školske zgrade na kojoj je uređena fasada, izolacija i zamijenjeni oluci, pa osmoro djece koja pohađaju ovu školu sada imaju odlične uslove", rekao je Todorović.