RiTE Ugljevik: Podijeljeno 155 stipendija :: Semberija INFO ::

 

RiTE Ugljevik: Podijeljeno 155 stipendija


Uprava Rudnika i TE „Ugljevik“ dodijelila je danas stipendije za 155 studenata redovnih studija i za šesnaest studenata master studija, u mjesečnom iznosu od 170 KM, izjavio je direktor RiTE „Ugljevik“ Čedomir Stojanović, istakavši da je ova aktivnost trebalo da bude završena početkom godine, ali je zbog pandemije virusa korona bila malo usporena.



„Prvobitno smo bili planirali da stipendije dodijelimo za 80 studenata redovnih i za 20 studenata master studija. Međutim, zbog ove situacije sa koronom, odlučili smo da spisak proširimo. Stipendije, u iznosu od 170 KM, studenti će primati do kraja ove godine. Raspisivanjem novog konkursa početkom naredne studentske školske godine, mi ćemo ovu aktivnost nastaviti i u narednoj godini“, izjavio je Stojanović, istakavši da je želja Uprave RiTE „Ugljevik“ da studenti u roku završe studije i da budu uspješni i ostvareni ljudi.

„Mladima ovakve stipendije puno znače, jer je ovo i jedna vrsta satisfakcije za uloženi trud i znanje koje su iskazali tokom studija. Nadamo se da će oni znati ovu stipendiju iskoristiti na najbolji mogući način“, istakao je Stojanović, naglasivši da se u obzir uzimao prosjek ocjena i materijalno stanje studenata, te da je dodjela stipendija uobičajena praksa u ovom preduzeću i da se u prosjeku godišnje dodjeljuje oko stotinu stipendija.

Miljan Petrović, student pete godine stomatologije, prosjek ocjena 9,26, prvi na rang-listi, zahvalio se upravi RiTE „Ugljevik“, istakavši da u ekonomski teškim vremenima ovakva stipendija puno znači.

Snežana Tomić, studentkinja treće godine fizičke hemije u Beogradu, prosjek ocjena 9,00, kaže da je ovo lijepa praksa i da bi i druge firme trebalo da slijede primjer RiTE „Ugljevik“, jer na ovakav način olakšava školovanje studentima i njihovim roditeljima.

Nikola Stojanović, student treće godine Građevinskog fakulteta u Beogradu, prosjek 9,90, kaže da je RiTE „Ugljevik“ i ovim gestom pokazala da je društveno odgovorna kompanija, te da stipendija znači potvrdu da se rad i trud isplati i da se još uvijek cijeni.

Semberija info - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević