PERIĆ: BUDžET ZA RAZVOJ UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: BUDžET ZA RAZVOJ UGLjEVIKA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao  je da će jedan od prioriteta u radu  lokalne zajednice za narednu godinu biti zadržavanje stanovništva na ovim prostorima, posebno mladih ljudi.

Nakon  javne rasprave o nacrtu opštinskog budžeta, koja je održana u ugljevičkom Centru za kulturu, Perić je rekao novinarima da će budžet za narednu godinu iznositi 12, 4 miliona KM što je za  20.000 KM više u odnosu na tekući budžet.
"Planirani budžet omogućava nam nastavak razvoja opštine, kapitalne investicije od 2,5 miliona KM i pronatalitetne mjere, kao i finansiranje kamata za mlade bračne parove koji kupuju prvu nekretninu na području Ugljevika", rekao je Perić i dodao da će se za mjere populacione politike izdvojiti 300.000 KM.

Perić je najavio i stimulativne mjere za poljoprivrednike i privredu, prvenstveno za novo zapošljavanje.
On je podsjetio da je na snazi pravilnik o stambenom zbrinjavanju višečlanih i socijalno ugroženih porodica koji će se nastaviti i u narednoj godinu.
„Ovim navedenim kategorijama koja su u stanju stambene potrebe dodjeljivaće se po 10.000 KM za gradnju stambenih objekata ili rekonstrukciju postojećih“, naglasio je Perić.



Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović rekla je učesnicima javne rasprave da su budžetska sredstva planirana za narednu godinu usmjerena za razvoj privrede i poljoprivrede, unapređenje obrazovanja, finansiranje socijalne i zdravstvene zaštite, kao i nastavak urbanog uređenja lokalne zajednice.
Javnoj raspravi prisustvovali su građani, politički i nevladin sektor, predstavnici javnih ustanova i sportskih klubova, kao i predstavnici mjesnih zajednica.

Izvor: Opština Ugljevik