UGLjEVIK : OBILjEŽEN DAN UČENIČKOG STVARALAŠTVA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK : OBILjEŽEN DAN UČENIČKOG STVARALAŠTVA


Učenici i nastavnici Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika obilježili su danas Dan učeničkog stvaralaštva.
 
Ana Marija Todorović i Nemanja Rikić, učenici devetog razreda, nagrađeni su Vukovom diplomom za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osnovnog obrazovanja.
 
Đakom generacije proglašena je Ana Marija Todorović.
 
Direktor škole Sreten Lukić rekao je novinarima da je ovu školsku  godinu  završilo 73 maturanta,  od kojih 23 školovanje završilo sa odličnim uspjehom.
 
-Ova školska godina je malo drugačija od prethodnih jer je prekinuta usljed epidemije korona virusom. Naši nastavnici i učenici su se dodatno angažovali i uložili napore da završe uspješno ovu školsku godinu- rekao je Lukić novinarima.
 
Lukić je  maturantima poželio srećan upis u srednje škole i nastavak danjeg školovanja u koje kako kaže idu sa dobrom osnovom obrazovanja.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je đaku generacije 300 KM i naliv pero te istakao da dobro obrazovanje i vaspitanje predstavljaju put u sigurnu  budućnost.
 
Perić je čestitao svim nastavnicima i učenicima završetak školske godine.
 
-Važno je da imamo dobro obrazovanje, školovanje i od toga zavisi budućnost naše djece i budućih generacija. Potreba rukovodstva opštine Ugljevik je da pomogne i stimuliše najbolje kao i da im izrazimo zahvalnost- rekao je Perić.
 
On je najavio da će u narednom periodu opština Ugljevik posebnu pažnju posvetiti opremanju ove škole.
 
-U ovoj godinu uloženo je 30.000 KM iz budžeta opštine Ugljevika  za zamjenu stolarije- podsjetio je Perić.
 
Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić uručio je nagrade učenicima koji su kroz rad školskih sekcija postigli zapažene razultate na opštinskim i republičkim takmičenjima.
 
Predstavnik Rudnika i termoelektrane Ugljevik Dragiša Vidaković učenika generacije darovao je Laptop računarom.