DOBRA SARADNjA OPŠTINE UGLjEVIK I EPARHIJE ZVORNIČKO-TUZLANSKE :: Semberija INFO ::

 

DOBRA SARADNjA OPŠTINE UGLjEVIK I EPARHIJE ZVORNIČKO-TUZLANSKE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije konstatovali su nedavno da je saradnja ove opštine i Eparhije veoma dobra.

Perić je, nakon prijema kod vladike Fotija u sjedištu Eparhije u Bijeljini, rekao da opština Ugljevik na godišnjem nivou iz budžeta izdvaja 100.000 KM za potrebe Srpske pravoslavne crkve.

“U proteklom periodu iz lokalnog budžeta smo izdvojili znatna materijalna sredstva za izgradnju crkava na području naše opštine, ali i za izgradnju infrastrukture oko svetinja”, naveo je Perić.

On je podsjetio da je u julu osveštan sagrađeni hram posvećen Svetom Sisoju Velikom u ugljevičkoj mjesnoj zajednici Ugljevik Selo, gdje je opština Ugljevik učestvovala sa 30.000 KM, saopšteno je iz Službe za informisanje ugljevičke opštine.

“U toku je gradnja hrama u mjesnoj zajednici Sjever gdje je iz lokalnog budžeta do sada izdvojeno 60.000 KM”, naveo je Perić.

On je najavio da će saradnja sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti još intenzivnija.

“Crkva i vjera pravoslavna nas je kroz vijekove održala i sačuvala. Saradnja rukovodstva opštine Ugljevik i Srpske pravoslavne crkve u periodu koji dolazi biće još čvršća”, rekao je Perić.

​Izvor: Opština Ugljevik