UGLjEVIK: SREDNjOŠKOLSKI CENTAR PREDSTAVIO SMJEROVE ZA UPIS UČENIKA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: SREDNjOŠKOLSKI CENTAR PREDSTAVIO SMJEROVE ZA UPIS UČENIKA


Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović Alas" u Ugljeviku predstavio je pet smjerova za upis 120 učenika u školskoj 2020/2021. godini.

"Osim gimnazije opšteg smjera, imamo smjer poslovno-informatičkog tehničara, tehničara elektronike, a uvažavajući potrebu tržišta rada i smjer za zanimanja bravar-zavarivač i tehničar za CNC tehnologije", rekao je novinarima direktor ove obrazovne ustanove Stevo Benović.

On je dodao da prvi put upisuju odjeljenja poslovno-informatičkog tehničara i tehničara elektronike.

"S obzirom na upotrebu i napredak tehnologije u svim oblastima savremenog društva područje elektronike smatra se jednim od najznačajnijih u današnje vrijeme, pa je zanimanje tehničara elektronike vrlo aktuelno i sa sigurnošću se može tvrditi da će njegova traženost rasti u budućnost", naveo je Benović.

Kao jedno od perspektivnih zanimanja on je izdvojio i smjer tehničara za CNC tehnologije.

"Četvorogodišnjim obrazovanjem u struci mašinstva i obrade metala stiče se kvalitetno znanje, kako iz opšteobrazovnih predmeta, tako i iz stručnih i ovo je zanimanje trenutno jedno od najtraženijih, a u našoj školi zainteresovani će steći kvalifikacije i osnovu za dalje usavršavanje u ovoj oblasti", rekao je Benović.

On je dodao da je škola, uz podršku opštine Ugljevik, nabavila CNC mašinu za izvođenje praktične nastave.