PODRŠKA LOKALNE UPRAVE PRIVREDNICIMA UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

PODRŠKA LOKALNE UPRAVE PRIVREDNICIMA UGLjEVIKA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da su mjere zaštite protiv virusa korona uticale na pad privredne aktivnosti na području ove opštine gdje u martu mogućnost da radi nije imalo 207 radnika, a u aprilu 167 radnika.
 
Perić je najavio da opština Ugljevik priprema paket mjera pomoći privrednim subjektima koji nisu imali priliku da rade u vrijeme epidemije.
 
"U skladu sa mjerama pomoći privredi koje će preduzeti Vlada Republike Srpske očekujemo da će ovim privrednicima biti uplaćena određena novčana sredstva za isplatu doprinosa za radnike koji nisu imali mogućnost da posluju", naveo je Perić.
 
Prema njegovim riječima, mjere koje su donijeli republički i opštinski štabovi za vanredne situacije uticale su da od polovine marta u Ugljeviku bude zatvoreno 11 pravnih lica sa ukupno 58 zaposlenih i 73 preduzetničke radnje sa 149 zaposlenih, dok u aprilu nije radilo osam pravnih lica sa 51 radnikom i 59 preduzetničkih radnji sa 116 zaposlenih.
 
Perić očekuje da će se ukidanjem mjera početi vraćati privredna i uslužna aktivnost i da će za određeni vremenski period dostići nivo iz prethodnog vremena.
 
Načelnik Ugljevika zahvalio je sugrađanima za disciplinu koju su pokazali u borbi protiv virusa korona i izrazio zadovoljstvo što u ovoj lokalnoj zajednici nema zaraženih lica.
 
Prema podacima opštinske uprave, u Ugljeviku su tokom marta i aprila privremeno odjavljene četiri preduzetničke radnje i 15 radnika.