UGLjEVIK U SUFICITU 2,7 MILIONA KM :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK U SUFICITU 2,7 MILIONA KM


Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik usvojili su nacrt plana budžeta ove podmajevičke opštine za 2019. godinu u iznosu od 12.400.000 KM.
 
Izglasan je većinom glasova  i Izvještaj o izvršenju budžeta za devet mjeseci tekuće godine u kome je iskazan suficit od 2.727.892 KM.


 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je ovogodišnji budžet stabilan i da su prihodi za oko tri miliona KM veći od rashoda.

„Budžet za narednu godinu je planiran na nivou ovogodišnjeg, a planiramo 2,5 miliona KM uložiti u kapitalna ulaganja“, rekao je Perić novinarima.
 
On je najavio da će se u budžetu za 2019. godinu posebno  voditi računa o stanovnicima koji su u stanju socijalnih potreba i u stanju potrebe stambene izgradnje.
 
„Pokrenuli smo projekat u kome će svakom pojedincu koji je u potrebi stambenog zbrinjavanja biti izdvojeno po 10.000 KM. Izdvojićemo sredstva za kamate  mladim bračnim paroviva za kupovinu prve nekretnine, a izdvajaćemo i sredstva za porodilje i novorođenčad u iznosu od 400.000 KM“, rekao je Perić.
 
Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić ocjenio je sjednicu uspješnom jer je kako kaže  nastavljen  zajednički rad pozicije i opozicije za dobrobit građana ove podmajevičke opštine.
 
„Sjednicu je obilježila nacrt plana budžeta za narednu godinu za koje je dobijeno mišljenje Ministarstva za finansije Republike Srpske, a to su potvrdili i odbornici SO“, dodao  je Simić.
 
 Na redovnoj sjednici odbornici su usvojili i nacrt plana Rebalansa budžeta opštine Ugljevik za 2018. godinu u iznosu od 12.250.000 KM, te Informaciju o stanju javnih puteva na području ove opštine i informaciju o održavanju plana održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Ugljevik za 2018 godinu.