PROJEKTI MLADIH U UGLjEVIKU :: Semberija INFO ::

 

PROJEKTI MLADIH U UGLjEVIKU


Opština Ugljevik i Fondacija „Mozaik“ iz Sarajeva potpisali su danas sedam ugovora sa neformalnim grupama mladih u okviru Omladinske banke Ugljevik čija je ukupna vrijednost 15.540 KM.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić potpisao je i aneks postojećeg memoranduma između ove opštine i „Mozaika“ u kome se izdvajaju dodatna sredstva za projekte ove godine u iznosu od 1.980 KM.
 
Perić je istakao da opština Ugljevik podržava ovakve inicijative i na taj način poboljšava potrebe svih građana a posebno mladih ljudi.
 
"Preko neformalnih grupa mladih finansiramo projekte  koji su oni sami predložili, a od njih će imati koristi svi građani", rekao je Perić.
 
On je ocjenio dobrom saradnju sa Fondacijom „Mozaik“ i dodao da će putem Omladinske banke Ugljevik izvdvojiti značajni dio materijalnih sredstava kako bi se finansirali svi projekti mladih ljudi.
 
Asistent programa Omladinske banke Fondacije „Mozaik“ Sanja Kojić rekla je da se iz budžeta ove  fondacije za navedene projekte  izdvaja 3.792 KM a ostatak je od lokalne zajednice i Omladinske banke.
 
"Djelujemo u 42 opštine BiH, u prvom pozivu, u kojem su aplicirani i ovih sedam projekata koje je danas potpisano, bilo je na nivou 37 Omladinskih banaka apliciranih 335 projekata i 35 mikrobiznisa", rekla je Kojićeva.
 
Ona je naglasila da je trenutno otvoren drugi poziv za Omladinsku banku Ugljevik gdje je raspoloživ fond za mirkobiznise 2.000 KM što implicira da postoji šansa da se jedan preduzetnik registuje ili registruje svoje poljoprivredno gazdinstvo.
 
Projekti koji su danas potpisani su: „Vrtni kamin na vidikovcu Lazića Brdo“, „Izgradnja interatkivnog poligona za djecu na gradskom trgu Ugljevik i nabavka mobilijara“, „Naše selo čita“, Učionica po mjeri“, „Uređenje pješačko biciklističke staze na brdu Kose“, „e-Učionica“ i „Basket u selu“.