UGLjEVIK: NAČELNIK PERIĆ DAROVAO PORODICU SA PETORO DJECE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: NAČELNIK PERIĆ DAROVAO PORODICU SA PETORO DJECE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić darovao je danas 500 KM i laptop računar porodici Rikić sa petoro djece.

Perić je novinarima rekao da je ova sedmočlana porodica primjer svima kako se dobro i kvalitetno živi u ruralnom području.

On je kao jedan od ciljeva opštine Ugljevik istakao jačanje porodice i seoskih domaćinstava, kako bi se mladi zadržali na ovim prostorima.

Drugog dana Vaskrsa Perić je, zajedno sa predsjednikom opštinske Boračke organizacije Jovanom Marinkovićem, posjetio Rikiće u Ugljevik Selu.

Porodica Rikić ima četiri kćerke i jednog sina, najmlađa je devetogodišnja Sanja, Anđela ima 14 godina, Branko 15, a srednjoškolci su šesnaestogodišnja Jelena i osamnaestogodišnja Branka.

Otac Siniša Rikić zahvalio je načelniku Periću za podršku i novinarima rekao da je zaposlen i da se, osim posla, zajedno sa suprugom i djecom bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Perić je naveo da opština Ugljevik ima program podrške porodici koji uključuje dar od 400 do 700 KM za novorođenče, kao i izdvajanje za bračne parove koji idu na vantjelesnu oplodnju.

"Kao podršku porodici smanjili smo i cijenu boravka djece u vrtiću sa 130 na 95 KM, finansiramo škole sporta i plivanja za sve naša najmlađe sugrađane", rekao je Perić.

On je naglasio da lokalna zajednica stimuliše i najbolje učenike osnovne i srednje škole i stipendira 70 studenata. 

Kako vaskršnje tradicija nalaže Perić se kuckao jajima sa najmlađim članom porodice Rikić.

Opština Ugljevik