POMOĆ PENZIONERIMA I SOCIJALNO-UGROŽENIM KATEGORIJA :: Semberija INFO ::

 

POMOĆ PENZIONERIMA I SOCIJALNO-UGROŽENIM KATEGORIJA


U opštini Ugljevik danas je počela dodjela besplatnih paketa hrane i higijene za 100 penzionera i 200 građana koje se nalaze u stanju socijalne potreba za šta se iz lokalnog budžeta izdvojilo 15.000 KM.
 
Paket sadrži hranu i higijenska sredstva u iznosu od 50 KM.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ozvaničio je početak dodjele paketa zajedno sa predsjednikom Udruženja penzionera Ugljevika Mlađom Tomićem.
 
Perić je rekao je da se paketi dodjeljuju u susret nastupajućem prazniku Vaskrsu.
 
"Namjera je da u pretpraznično vrijeme, kada dočekujemo najveći hrišćanski praznik Vaskrs, pomognemo svima onima kojima je pomoć potrebna i da im uljepšamo nastupajuće praznične dane", rekao je Perić novinarima.
 
Perić je dodao da su uspješno podijeljeni i sjetveni paketi za 161 domaćinstvo, kao i 100 paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene.
 
"Potrebno je da i u narednim prazničnim danima održimo disciplinu i da se pridržavamo svih propisanih mjera kako bismo pobijedili ovu pošast koja nas je zadesila", poručio je Perić građanima.
 
Predsjednik ugljevičkih penzionera Mlađo Tomić zahvalio je načelniku Periću na podršci i rekao da će 100 penzionera koji su teškom materijalnom stanju i koji su u stanju zdrvstvene potrebe dobiti pakete hrane i higijene.
 
"Na području opštine Ugljevik ima 1.080 registrovanih penzionera od čega je četvrtina njih sa penzijama od 300 KM i manjih", napomenuo je Tomić.
 
U prethodnoj godini opština Ugljevik je zajedno sa Udruženjem penzionera ove opštine za 370 penzionera dodijelila po 100 KM, za šta je izdvojeno 37.000 KM.