ZAVIČAJU SJAJ DAO: „Kapetan Miša Anastasijević“ ugljevičkom načelniku :: Semberija INFO ::

 

ZAVIČAJU SJAJ DAO: „Kapetan Miša Anastasijević“ ugljevičkom načelniku


Ugljevik nije samo po prosječnoj plati od 1200 KM, među vodećim opštinama u RS i BiH, već i po onome što se ulaže u grad i sela, u kulturu, čijim bi sadržajima mogle da se pohvale i neuporedivo veće sredine.

Vasilije Perić (53), načelnik opštine Ugljevik, koji je na čelu te podmajevičke opštine više od 18 godina, i riječima i djelima dao je i sjaj, i bolji standard za život i rad ovdašnjih ljudi, zajedno sa timovima sa kojima je radio, odličnom saradnjom sa ovdašnjim ljudima, preduzećima i ustanovama, njegujući sjajnu saradnju sa lokalnim samoupravama sa obje strane Drine i Save, ali i iz regiona, Evrope i svijeta.

Zato je nagrađen prestižnom nagradom „Kapetan Miša Anastasijević“, koju dodjeljuje Univerzit u Novom Sadu, “Medija invent“ sa privrednim komorama sa dvije obale Drine.Perić je, kako se kaže, dao „i lični, važan, odgovoran i znalački pečat ove sredine kao dijela Republike Srpske“.

Ugljevik nije samo po prosječnoj plati od 1200 KM, među vodećim opštinama u RS i BiH, već i po onome što se ulaže u grad i sela, u kulturu, čijim bi sadržajima mogle da se pohvale i neuporedivo veće sredine, u obrazovanje, nauku, sport, privredu, poljoprivredu, a naročito je izražena briga ga đake, studente, porodice palih boraca i ratnih vojnih invalida.

-Ovde je tako božanstveno, kao da nismo kod nas – rekao je episkop Hrizostom, sada mitropolit Dabrobosanski SPC, kada je prvi put došao u Ugljevik, uvidjevši kako je sve lijepo, dotjerano, umiveno, na svom mjestu, ukusno i moderno i tradicionalno, u pristojnoj razmjeri.

„Mostovi“ koje je Perić izgradio sa ovdašnjim ljudima i svima drugim u zemlji i svijetu su, kako se navodi u obrazloženju nagrade, „ doprinijeli su progresu kojim bi zadivio i slavnog srpskog zadužbinara Mišu Anastasijevića“.

Izvor: www.ugljevik.info