UGLjEVIK: NEMA ZARAŽENIH, 125 OSOBA POD NADZOROM :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: NEMA ZARAŽENIH, 125 OSOBA POD NADZOROM


U Ugljeviku nema zaraženih koronavirusom, pod nadzorom 125 osoba koji su došli iz inostranstva, rekao je u  izjavi za medije  direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković.

On je istakao da je Dom zdravlja postavio punktove za trijažu pacijenata, ispred tri ulaza, od čega je jedan za djecu, trudnice i porodilje, drugi za rad Hitne medicinske službe, Higijensko-epidemiološke službe, Porodične medicine, dok je treći  odvojen za pacijente sa povišenom temperaturom i respiratornim smetnjama ukuliko se pojave.

-Redokovali smo broj zaposlenih radnika,  postavljeni su punktovi ispred Doma zdravlja za trijažu pacijenata, hitna stanja pacijenata se primaju non-stop, svim pacijentima se uredno piše terapija, kao i neodložni medicinski pregledi i rehabilitacija, dijalizni pacijenti se po ustaljenom rasporedu voze u dijalizni centar- rekao je Cvetković.

On je dodao da je u proteklim danima, Higijensko-epidemiološka služba  izvršila dezinfekciju javnih površina i objekata na području opštine Ugljevik.

-Čekamo spisak lica koji su juče i danas ušli u zemlju iz inostranstva, a što je Inspektorat Republike Srpske dužan da dostavi, a sve po naredbi Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske-kaže Cvetković