Akcija dobrovoljnog darivanja krvi :: Semberija INFO ::

 

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi


U akciji dobrovoljnog darivanja krvi koje organizuje Društvo dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ "Rudar" Ugljevik dobijeno je 147 boca ove dragocjene tečnosti.
Tradicionalna  akciju darivanja krvi održava se  u okviru slavskih svečanosti opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve.
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je učesnike akcije i istakao da je dobro što slavske svečanosti opštine počinju na ovako human način.
„DDDK "Rudar" je jedno od najbolji i najorganizovanijih društava koje pruža  pomoć građanima Ugljevika i regije ali i Republike Srpske  u svakoj prilici. Važno je da u svakom momentu mogu da reaguju i pruže pomoć koja život znači“, rekao je Perić novinarima.
On se zahvalio DDDK „Rudar“ na predanom radu i najavio da će lokalna vlast nastaviti da podržava rad ovog društva i njihove humane akcije.
Ljekar Službe za transfuziju u Bijeljini Dragana Jurošević  rekla je novinarima da je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Ugljeviku jedna od najvećih ovakvih akcija u Republici Srpskoj.
„Svima onima koji  prvi put daruju krv, želim da čestitam i da istaknem da je to veliki korak“, rekla je Juroševićeva.
Ona se zahvalila DDDK „Rudar“ na saradnji i humanom radu.
Predsjednik DDDK „Rudar“ Milan Marković rekao je da je u današnjoj akciji učestvovalo  28 društava  iz Srbije i Republike Srpske sa 200 davalaca krvi.
„Svake godine tradicija je da u Ugljeviku u okviru slave opštine bude organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi“, podsjetio  je predsjednik DDDK „Rudar“ Milan Marković.
DDDK "Rudar" broji 850 članova, a u okviru ovog društva su i aktivi iz Suvog Polja, Mezgraje, Korenite i "Elektro-Bijeljine".