UGLjEVIK: OSMOMARTOVSKI PRIJEM ZA MAJKE POGINULIH BORACA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: OSMOMARTOVSKI PRIJEM ZA MAJKE POGINULIH BORACA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić primio je 53 majke poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ove lokalne zajednice, kojima je uručeno po 50 KM koje su obezbijedili lokalna uprava i Opštinska boračka organizacija.

Perić je nakon prijema istakao da je važno iskazati poštovanje i uvažavanje prema svim ženama, ali prije svega prema majkama koje su, sigurno, pretrpjele najveći gubitak u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“Od toga koliko uvažavamo porodice poginulih boraca, a posebno majke boraca poginulih za slobodu srpskog naroda, zavisi i kakva smo zajednica i društvo. Upravo zbog toga danas smo dodijelili skroman materijalni izdatak i ukazali poštovanje našim herionama”, poručio je Perić.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković podsjetio je da se svake godine, povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta, dodjeljuje novčani iznos majkama poginulih boraca.

“Naša namjera je da im pokažemo da nisu zaboravljene. Ovo je simbolična pomoć i znak da nikada nećemo zaboraviti njihove najmilije koji su živote dali za Republiku Srpsku”, rekao je Marinković.

Radojka Mekić, majka tri poginula borca Vojske Republike Srspke, i Nada Janković, majka dva poginula borca Vojske Republike Srpske, saglasne su da ih opština Ugljevik i Opštinska boračka nikada nisu zaboravile.

“Mnogo nam znači što nas nisu zaboravili i što nas se uvijek sjete”, rekla je Jankovićeva i zahvalila za podršku.

​(NTVARENA)