UGLjEVIK: ŽELjKO GAVRIĆ NAJBOLjI SPORTISTA ZA 2019. GODINU :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: ŽELjKO GAVRIĆ NAJBOLjI SPORTISTA ZA 2019. GODINU


Fudbaler beogradske "Crvene zvezde" Željko Gavrić iz Ugljevika proglašen je za najboljeg sportistu ove opštine u 2019. godini.
 
Na manifestaciji "Izbor sportiste godine", koja je održana u ugljevičkom Centru za kulturu, nagradu je u Željkovo ime primio njegov otac Jovo Gavrić, koji je zahvalio za dodijeljeno priznanje.

Nagrade i priznanja najuspješnijima su dodijelili načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Boško Lukić i odbornik Skupštine opštine Ugljevik Jugoslav Cvetković.
 
Perić je rekao da je Ugljevik poznat po sportu i mladima, te podsjetio da opština u potpunosti finansira školicu sporta za djecu uzrasta od četiri do 10 godina, kao i školu plivanja, te da je opštinska uprava pokrovitelj sportskih manifestacija koje se održavaju tokom cijele godine.

"Za ovu godinu smo iz opštinskog budžeta planirali da izdvojimo 300.000 KM za potrebe sporta", rekao je Perić novinarima.

Zdravko Vukašinović iz Omladinskog košarkaškog kluba "Rudar 1925" je najuspješniji sportski trener opštine Ugljevik za prošlu godinu.

Dragana Dimitrić iz Ženskog fudbalskog kluba "Radnik bumerang" iz Bijeljine i Tomislav Petrović iz Fudbalskog kluba "Mladost" Bogutovo Selo najuspješniji su sportisti u mlađim kategorijama.
Streljački klub "Rudar-S" iz Ugljevika najuspješniji je sportski klub ove opštine za proteklu godinu, a plaketu za doprinos razvoju omladinskog fudbala i postignute rezultate dobila je Škola fudbala "Rudar".
 
Najuspješniji sportski radnik je Mladen Pajić iz Fudbalskog kluba "Mladost" Bogutovo Selo, a posebna priznanja dobili su Vladan Radovanović iz Škole fudbala "Rudar" za ostvarene rezultate u omladinskom fudbalu, Milkica Simić iz Škole fudbala "Rudar" za ostvarene rezultate u ženskom omladinskom fudbalu i Milan Vićić za ukupan doprinos razvoju fudbalskog sporta opštine Ugljevik za 2019 godinu.

Mladi fudbaler, Vladan Radovanović, izrazio je zadovoljstvo dodijeljenim priznanjem, za koje je rekao da mu znači kao podstrek za dalje napredovanje.

"Pohađam peti razred, treniram fudbal i u protekloj godini sam sa svojom ekipom osvajao prva mjesta na raznim turnirima. Fudbalom se bavim već četiri godine, a ovim priznanjem stičem samopouzdanje", rekao je Radovanović.

Posebno priznanje za rezultate u prethodnoj godini dobio je i Fudbalski klub "Strijelac" iz Tutnjevca.

(infobijeljina.com)