UGLjEVIK: POMOĆ ZA IGRADNjU KUĆE SOCIJALNO UGROŽENOJ PORODICI :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: POMOĆ ZA IGRADNjU KUĆE SOCIJALNO UGROŽENOJ PORODICI


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić dodjelio je danas porodici Đorđević iz Ravnog Polja kod Ugljevika 3.000 KM pomoći za izgradnju stambenog objekta. Perić je istakao da je porodici Đorđević opština Ugljevik novčano pomagala i u predhodnom periodu za izgradnju kuće u iznosu od 3.000 KM.



​„Porodica Đorđević živi u lošijim uslovima, i zato ćemo i u narednom periodu izdvojiti još sredstava kako bi ova četvoročlana porodica imala pristojne uslove za život“, rekao je Perić novinarima.
On je napomenuo da opština Ugljevik ima Pravilnik  o jednokratnoj novčanoj pomoći licima u stanju vanredne socijalne potrebe.
„Vanrednom socijalnom potrebom u smislu ovog Pravilnika smatra se životna situacija u kojoj se nalazi lice ili članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji usled teške materijalne situacije ili usled akutne ili dugotrajne bolesti ne može obebjediti sebi i svojoj porodici minimalne uslove za život ili liječenje, zatim lice koje sa članovima svoje porodice živi u nehumanih stambenim uslovima, kao i lica koja su pretrpjela štetu na imovini usled požara ili uginuća stoke“, pojasnio je Perić.
Marijana Đorđević zahvalila se načelniku Periću, kako kaže, na brizi i podršci i rekla da im ova novčana pomoć znači mnogo te da će je iskoristiti za završetak krova na kući.
„Mi smo nezaposleni, imamo dvije maloljetne kćerke, a suprug Milomir je bubrežni bolesnik i ide na dijalizu od 1997 godine“, rekla je Đorđevićeva.