UGLjEVIK: Kolo srpskih sestara podijelilo pomoć najugroženijima :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: Kolo srpskih sestara podijelilo pomoć najugroženijima


Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” iz Ugljevika tokom božićnih i novogodišnjih praznika realizovalo je dobrotvornu akciju “Korpa solidarnosti” za pomoć socijalno ugroženim građanima, parohijanima ove opštine.

Predsjednik ove dobrotvorne organizacije Anđa Srijemac rekla je Srni da je u akciji je prikupljena i podijeljena pomoć u ogrevu – 10 metara kubnih drveta, prehrambeno-higijenski paketi u vrijednosti 2.000 KM, te 1.000 KM.

“Ovo je 11. put da Kolo srpskih sestara u Ugljeviku sprovodi ovu akciju solidarnosti u praznične dane i ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji jer su pokazali hrišćansku ljubav i svetosavsku vjeru na djelu”, rekla je Srijemac.

Prema riječima predsjednika ove dobrotvorne organizacije Anđe Srijemac, akcija je organizovana u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom, parohijskim sveštenicima i vjernim narodom, a pod pokroviteljstvom Dobrotvorne organizacije Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica”.

“Nastavljamo našu misiju dobročinstva i pripremamo se za veliku vaskršnju akciju, mada naš rad je kontinuran i uvijek smo spremni da pomognemo”, rekla je ona.

SRNA / NTV Arena / Ugljevik info