Načelnik Ugljevika ispratio SKUD "Trnova" na turneju u Bugarsku: MISIJA SRPSKE PJESME I IGRE :: Semberija INFO ::

 

Načelnik Ugljevika ispratio SKUD "Trnova" na turneju u Bugarsku: MISIJA SRPSKE PJESME I IGRE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ispratio je večeras članove Srpskog kulturno-umjetničkog društva (SKUD) "Trnova" i SKUD-a “Lazarice” iz Batkovića na turneju u Bugarsku za šta je iz budžeta lokalne zajednice izdvojeno 3.000 KM.
 
Perić je po domaćinskom običaju u Donjoj Trnovi darovao i poželio srećan put čuvarima srpske kulturne baštine koji će naredenih dana nastupati u bugarskom gradu Nesebar na Internacionalnom Taff festivalu “Bugarska 2024”.
 
-Hvala im što na najbolji mogući način čuvaju od zaborava srpsku kulturu, tradiciju, igre i pjesme i na najbolji mogući način predstavljaju naš Ugljevik i Republiku Srpsku-rekao je Perić novinarima i najavio dalju podršku za sva tri KUD-a na području ove podmajevičke opštine.
 
U pratnji načelnika Perića članove ovog kulturnog društva ispratio je i Čedomir Lujanović koji je predsjednik SKUD “Trnova”.
 
-Svima nama mještanima mnogo znači rad našeg kulturno-umjetničkog društva a posebno jer ime naše Trnove pronose kako u Republici Srpskoj, Srbiji tako i u drugim evropskim državama-rekao je Lujanović i zahvalio načelniku Ugljevika na podršci koju pruža ovom društvu.
 
Umjetnički rukovodilac SKUD-a “Trnova” Ljubica Rikić rekla je da će u Nesebaru nastupiti omladinski ansambl te da put Bugarske ide 44 člana od čega je iz Trnove njih 25 a ostatak je iz SKUD-a “Lazarica” Batković.
 
-Publici u Bugarskoj predstavićemo se igrama iz Crnorečja, okoline Leskovca i Ciganskim igrama-navela je Rikićeva.