ZNAČAJNA PODRŠKA PČELARIMA: Opština Ugljevik izdvojila 46.000 KM podsticaja za pčelarstvo :: Semberija INFO ::

 

ZNAČAJNA PODRŠKA PČELARIMA: Opština Ugljevik izdvojila 46.000 KM podsticaja za pčelarstvo


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas podsticajna rješenja za 99 pčelara sa područja ove podmajevičke opštine ukupne vrijednosti 46.000 KM iz lokalnog budžeta.

Perić je pozdravio okupljene pčelare i poželio im uspješan rad i dobar prinos meda te zahvalio za sve što čine za razvoj pčelarstva ugljevičkog kraja.

-Iz godine u godinu sve je veći broj pčelara na području naše opštine što me posebno raduje a naš kraj je poznat i kao voćarski kraj. Podsticaj po pčelinjem društvu iznosi 12 KM i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu jer je pčelarstvo izuzetno važno a moja želja je da podsticaj bude i veći-rekao je Perić.

On je ocijenio odličnom saradnju opštine Ugljevik sa Udruženjem pčelara „Majevička košnica“ koja je prema njegovim riječima prisutna od samog osnivanja ovog udruženja te najavio još snažniju podršku u narednom periodu.

Predsjednik Upravnog odbora „Majevičke košnice“ Zdravko Simić istakao je da načelnik Perić i rukovodstvo opštine Ugljevik daju finansijsku podršku pčelarima ali i važnost ovom plemenitom zanimanju.

-Zbog klimatskih promjena i raznih okolnosti sve je teže baviti se pčelarstvom ali entuzijasti nalaze vremena i prostora da se bave uzgojem pčela. Nije lako dobiti kvalitetan med, jer ima mnogo uslova od kojih zavise dobar prinos zato nam je važna ova finansijsk podrška iz opštine Ugljevik-rekao je Simić.

Udruženje „Majevička košnica“ broji 4.000 pčelinjih društava i ima 112 članova.

Prijemu su sa Perićem prisustvovali šef kabineta načelnika Milorad Jovičić i načelnik Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović.