Vasilije Perić: 9. januar je simbol borbe za slobodu srpskog naroda! :: Semberija INFO ::

 

Vasilije Perić: 9. januar je simbol borbe za slobodu srpskog naroda!


Deveti januar je simbol borbe za slobodu srpskog naroda u Republici Srpskoj, poručio je Vasilije Perić predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Ugljevik.

Perić je zajedno sa građanima Ugljevika i članovima Srpske demokratske stranke potpisao peticiju koju je pokrenula ova stranka  pod nazivom "Da 9. januar ostane Dan Republike Srpske.

-Deveti januar je simbol našeg zajedništva, sabornosti i jedinstva koja se najbolje pokazala 1992. godine kada je srpskom narodu bilo najteže i taj dan je krsna slava Republike Srpske i nećemo dozvoliti da nam niko na bilo koji način ukine ovaj naš veliki praznik jer je to i simbol i naše tradicije, vjere i kulture-rekao je Perić.

Potpredsjednik SDS Ugljevik Cvjetana Dragonjić rekla je da je 9. januara 1992. godine stvorena srpska država lijevo od Drine i citirala blaženopočivšeg patrijarha srpskog Irineja "Republika Srpska je Božje djelo" koje je rekao prilikom jednog od dolaska baš na proslavu Dana Republike Srpske

-SDS je i tada bio kao i sada najveća podrška svom rodu a Republika Srpska je bila volja naroda i Božija volja i zato 9. januar je naša svetinja-precizirala je Dragonjićeva.

Član OO SDS Ugljevik Jovan Marinković rekao je da je 9. januar dan formiranja Republike Srpske koju su političari formirali a borci Vojske Republike Srpske odbranili.

-To je jedini priznat Dan Republike Srpske od strane nas boraca, onih koji su je sačuvali i taj dan ne treba da se mijenj 9. januar se mora obilježavati i slaviti u srpskom narodu jer smo tad dobili našu Republiku Srpsku, našu slobodu i našu sigurnost-rekao je Marinković koji je i predsjednik lokalne Boračke organizacije.

Marinković je saglasan da je moguće slaviti i Sretenje Gospodnje te podsjetio da i taj datum ima istorijski značaj za Srbe u Srbiji i u Srpskoj.

-SDS je tada, kada je formirana Republika Srpska preuzeo odgovornost i bio vlast a danas je zdušno brani i mi njegovi članovi dok smo živi branićemo je da bismo je ostavili mladim pokoljenjima-dodao je Marinković.