Dramsko-recitatorska sekcija ugljevičkih učenika drugog razreda: Recitacija, drama, igra i pjesma :: Semberija INFO ::

 

Dramsko-recitatorska sekcija ugljevičkih učenika drugog razreda: Recitacija, drama, igra i pjesmaUčenici drugog razreda Osnovne škole"Aleksa Šantić"iz Ugljevika za kraj školske godine pripremili su za roditelje recitaciju, dramu,igru i pjesmu.

U dramsku-recitatorsku sekciju uključeni su svi učenici iz odjeljenja.

Učiteljica Dubravka Mitrović rekla je da kroz iskustvo dramske igre učenici povezuju lična pitanja i doživljaj sa istorijskim događajima, običajima, jezikom, književnim stvaraocima i njihovim djelima.

-Učenici razvijaju sposobnost kreativnijeg izražavanja i usvajaju različita gledišta i stvaralačko iskustvo za cijeli život. Cilj sekcije je da učenici prije svega, usvoje faktor pravilnog i izražajnog govora. Različitim vježbama tempa i ritma nastoji se sjediniti pravilan i izražajan govor s ostalim faktorima recitatorskog izraza-rekla je Mitrovićeva.

Angažovanje u radu ove sekcije, navodi Mitrovićeva da donosi znanja stečena usvajanjem sadržaja koji zahtjevaju izučavanje, razumijevanje i pamćenje, te razvijanje kritičkog mišljenja i socijalnih vještina, sticanje vrlina, pozitivnih navika, odgovornog i kulturnog ponašanja, kao i sticanje sposobnosti javnog nastupa uspostavljanja odnosa sa publikom.

-Dramsko-recitatorska sekcija je mjesto na kojem, igrajući se, stvaramo nešto novo, recitujemo, glumimo i imitiramo. Stvaramo i oživljavamo različite likove, likove iz književnih djela, ljude iz naše tradicije, osobe koje susrećemo u svakodnevnom životu-rekla je Mitrovićeva.

Učiteljica je poželjela srećan raspust svim učenicima sa željom da se što više igraju, vesele i uživaju u svakom novom danu.


Za Semberija info - Mladen Vasilić