UGLjEVIK: BUDžET U SUFICITU OD SKORO 1,7 MILIONA KM ZA DEVET MJESECI :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: BUDžET U SUFICITU OD SKORO 1,7 MILIONA KM ZA DEVET MJESECI


Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik na današnjoj redovnoj sjednici usvojili su Nacrt plana budžeta ove opštine za 2020. godinu u iznosu od 15,685.000 KM.

Usvojen  i Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Ugljevik za devet mjeseci tekuće godine koji je u suficitu 1,673.230 KM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo jer je ovogodišnji budžet u suficitu i najavio značajno povećavanje sredstava za određene pomoći u budžetu za narednu godinu.


„Za narednu godinu plan budžeta predviđa povećanje sredstava za porodicu, a sve u cilju da se zadrži stanovništvo na ovim prostorima“, rekao je Perić novinarima.

On je najavio da će biti povećana sredstava za kapitalna ulaganja sljedeće godine na području opštine Ugljevik.

„Planirani budžet ima razvojni karakter, a u njemu će se naći i sredstva za podsticaj privredi i poljoprivredi“, dodao je Perić.

Na današnjoj redovnoj sjednici usvojen je i Nacrt rebalnsa plana budžeta za 2019. godinu u iznosu od 12,493.000 KM koji je povećan u odnosu na prvobitni plan za 93.000 KM.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić rekao je novinarima da su budžetski akti usvojeni velikom većinom glasova odbornika.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović rekla je da se nakon nacrta budžeta koji je danas usvojen ide na javni uvid te da će se na decemberskoj sjednici predložiti na usvajanje.

Odbornici su prihvatili Informacije o zaštiti socijalno-ugroženog stanovništva, o stanju sporta na području opštine Ugljevik, o stanju javnih puteva na području ove opštine i  stanju bezbjednosti na području Policijske stanice Ugljevik za prvih šest mjeseci 2019 godine.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je i Prijedlog programa jesenje sjetve za 2019 godinu na teritoriji opštine Ugljevik.

​Opština Ugljevik