UGLjEVIK: SLAVSKE SVEČANOSTI POČELE MEĐUNARODNIM DžUDO TURNIROM :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: SLAVSKE SVEČANOSTI POČELE MEĐUNARODNIM DžUDO TURNIROM


Svečanosti povodom krsne slave opštine Ugljevik - Svete Petke Paraskeve počele su danas Dvanaestim međunarodnim džudo turnirom koji je okupio 304 takmičara, 25 klubova iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić je na otvaranju turnira poželio sportsku sreću takmičarima i istakao da je ulaganje u sport ulaganje u zdrav život mladih ljudi i njihov ostanak u zavičaju.



"Podržavajući turnir afirmišemo džudo sport i zdrave životne stilove", rekao je Perić i najavio nastavak podrške lokalne zajednice džudistima i drugim sportistima u Ugljeviku.

Predsjednik i trener Džudo kluba "Rudar" iz Ugljevika Zoran Šarčević rekao je da turnir iz godine u godinu okuplja sve više takmičara i naveo da je posebno ponosan na njegov međunarodni karakter.

Otvaranju turnira prisustvovao je i potpredsjednik Džudo saveza Republike Srpske Zoran Dragojević koji je pohvalio njegovu organizaciju.

"Veliki broj učesnika govori o kvalitetu turnira", rekao je Dragojević i dodao da i Džudo savez Republike Srpske napreduje u organizacionom smislu.

Prema njegovim riječima, u okviru Džudo saveza Republike Srpske djeluje 39 džudo klubova.

Opština Ugljevik