OPŠTINA UGLjEVIK POMAŽE IZGRADNjU KUĆE ZA PORODICU SA ČETVORO DJECE :: Semberija INFO ::

 

OPŠTINA UGLjEVIK POMAŽE IZGRADNjU KUĆE ZA PORODICU SA ČETVORO DJECE


Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je danas porodicu Đokić sa četvoro djece kojoj je opština donirala 10.000 KM za izgradnju kuće u Gornjoj Trnovi.
 
Nezaposleni demobilisani borac Živan Đokić, otac Aleksandre i Anđele koje su učenici srednje škole, Maše koja pohađa osnovnu školu i petogodišnjeg sina Vaje, zahvalio je svima koji im pomažu da sagrade novi dom.

 
"Živimo u trošnoj i neuslovnoj kući, a uz pomoć Mjesne zajednice Gornja Trnova i Boračke organizacije Ugljevika pokrenuta je humanitarna akcija zahvaljujući kojoj smo do sada napravili temelj nove kuće i od opštinske donacije nabavili materijal za izgradnju", rekao je Đokić novinarima.
 
On je naveo da izgradnju pomažu komšije i prijatelji i da bi naredne godine trebalo da se usele u novi dom.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić  istakao je da se stanje u društvu ogleda i po tome koliko se može pomoći onima kojima je pomoć neophodna.
 
„Boračka organizacija Ugljevika donirala je određena sredstva za izgradnju temelja a opština Ugljevik se uključila u akciju i donirala materijalna sredstva za dalju gradnju kuće“, naveo je Perić.
 
Perić  je najavio da će ove godine iz budžeta opštine biti izdvojeno 200.000 KM za izgradnju stambenih objekata porodicama koji su u stanju socijalne potrebe.

 
„U Ugljeviku se  uz podršku UNDP-a, gradi i 12 kuća porodicama čija su domaćinstva stradala u elementarnim nepogodama i za ovu namjenu iz opštinskog budžeta je do sada izdvojeno 100.000 KM“, dodao je Perić izrazivši uvjerenje da će se u narednom periodu stambeno riješiti sve porodice kojima je potreba gradnja kuća na području opštine Ugljevik.
 
Savjet Mjesne zajednice Gornja Trnova pokretač je cjelokupne akcije za gradnju kuće Đokićima.
 
„Ideja za gradnju kuće rodila se još  prošle godine, a pružena pomoć je  na pravom mjestu posebno jer su Đokići šestočlana porodica a Žiko je i učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata ali i dobar komšija i prijatelj svima“, istakao je predsjednik Mjesne zajednice Gornja Trnova Goran Stevanović.