Ugljevik - Vatrogasci darovali krv i obilježili dvije decenije postojanja i rada :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik - Vatrogasci darovali krv i obilježili dvije decenije postojanja i rada


Vatrogasna jedinica opštine Ugljevik povodom obilježavanja dvije decenije postojanja i rada  ugostila je danas predstavnike vatrogasnih jedinica iz cijele Srpske i Udruženje profesionalnih vatrgasaca spacilaca Republike Srpske. Vatrogasci su ovim povodom organizovali akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj je dobijena 51 doza ove dragocjene tečnosti. Komandir smjene ugljjevičkih vatrogasaca Branislav Todorović u ime domaćina  zahvalio je svima koji su danas podržali ovu humanitarnu akciju, a koji su boravili u ovoj podmajevičkoj opštini.

-Nadam se da će ova humanitarna akcija prerasti u tradiciju”, rekao je Todorović i naveo da Vatrogasna jednica opštine Ugljevik broji 30 vatrogasaca. Vatrogasce je posjetio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sa saradnicima. Perić je izrazio zahvalnost organizatorima današnje akcije, Službi za transfuzijsku medicinu Bijeljina, dobrovoljnim davaocima krvi  a gostima poželio dobrodošlicu.



-Vatrogasci su humani, a brinu o određenoj vrsti naše bezbjednosti, to su pokazali nebrojeno puta do sada. Zahvalan sam svim pripadnicima Vatrogasne jedinice opštine Ugljevik na svemu što čine za građane naše opštine i cjelokupnog kraja”, rekao je Perić. On je najavio da je danas sa predstavnicima vatrogasnih jednica iz opština Republike Srpske dogovoreno da u narednom periodu Ugljevik bude domaćin pokaznih vježbi vatrogasaca. Transfuziolog Daliborka Trišić  iz Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina rekla je da je u današnjoj akciji prikupljena 51 doza krvi.

-Akcija je odlično organizovana kao i odziv vatrogasaca iz svih dijelova Republike Srpske koji je odličan”, rekla je Trišićeva.