Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ugljeviku: Perićeva zahvalnost od srca :: Semberija INFO ::

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ugljeviku: Perićeva zahvalnost od srca


Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila je danas u Ugljeviku više od 150 dobrovoljnih davalaca iz 23 udruženja Republike Srpske i Srbije.

Organizator današnje tradicionalne akcije je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) „Rudar“ iz Ugljevika koji su poznati širom regiona kao jedno od najmasovnijih i najorganizovanijih društava.

Predsjednik DDDK “Rudar” Zoran Milović zahvalio je svima koji su danas podržali ovu humanitarnu akciju.

-U toku godine organizujemo dvije velike akcije u opštini Ugljevik a podržavamo sve akcije širom Srpske-rekao je Milović.

Cilj ovog udruženja, istakao je Milović, jeste da privuče mlade ljude.

-U narednom periodu organizovaćemo akciju u srednjim školama gdje će mladi ljudi darivati krv-najavio je Milović koji je rekao da DDDK “Rudar” broji 1.250 članova.

Dobrovoljne davaoce krvi posjetio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je za ovo ugljevičko udruženje rekao da je jedno od najbolje organizovanih na prostoru Republike Srpske.

-Ovo udurženje ne pomaže samo građanima ovog prostora, oni su prisutni na svim akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Srpskoj-rekao je Perić.

Opština Ugljevik uvijek podržava rad DDDK “Rudar” dodao je Perić i podsjetio da je ovo udruženje dobitnik najvećeg priznanja-Povelje opštine Ugljevik za humanitarni rad.

-Ponosni smo na njih i srećni jer davajući krv spasavaju živote onima kojima je krv potrebna-rekao je Perić.
Ljekar Dragana Vojnović iz Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina rekla je da se u današnjoj akciji očekuje više od 150 doza krvi.

-Stvaramo zalihe krvi za cijelu Republiku Srpsku. Imamo svih krvnih grupa dovoljno na zalihama-saopštila je Vojnovićeva.

Ona je zahvalila svim davaocima krvi a posebno onima koji prvi put daruju ovu dragocjenu tečnost.