U Ugljeviku održana panel diskusija “Položaj žena u društvu”: Važna društvena tema :: Semberija INFO ::

 

U Ugljeviku održana panel diskusija “Položaj žena u društvu”: Važna društvena tema


U ugljevičkom Centru za kulturu večeras je održana panel diskusija na temu “Položaj žena u društvu” u organizaciji Miljane Despotović i Ivane Tomić, Ugljevičanki koje su studenti Filozofskog fakulteta iz Novog Sada.
 
Učesnici u večerašnjoj panel diskusiji bili su psiholog u Centru za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja "Otaharin" iz Bijeljine Radmila Tubić, zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić, urednica i novinarka portala “Bijeljina.com” Snježana Stojanović i urednica magazina “Lola”i voditeljka podkast emisije” Oslobođena” Brankica Raković koja se uključila preko video linka.
 
U ime organizatora, Miljana Despotović rekla je da je večeras govoreno o položaju žena u oblasti rada, ali i o svakodnevnim izazovima sa kojima se one susreću.
 
"Sasvim spontano smo došle na ideju da organizujemo ovakav događaj, a ispostavilo se kao odlična zamisao. Ugljeviku je potrebno što više edukativnih radionica i panel diskusija, a nama je neizmjerno drago što smo baš nas dvije dobile priliku da budemo organizatori", rekla je Despotovićeva.
 
Ivana Tomić, član organizacije događaja, naglasila je da je važno glasno govoriti o ovako bitnim temama koje se ne tiču samo žena nego cijelog društva.
 
Tomićeva je zahavlila gošćama i publici koja je bila spremna da aktivno učestvuje u diskusiji.
 
Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić rekla je da je “položaj žena u društvu” veoma značajna tema.
 
“Položaj žena u društvu je široka i značajna tema i kao takva zaslužuje da se o njoj često govori i da zejedno odgovaramo na izazove koji su pred nama”, rekla je Zekićeva.
​ 
Ona je istakla da joj je bila čast odazvati se pozivu mladih studentkinja za koje kaže da su entuzijazmom pokazale da je pred njima ozbiljna karijera.