DOBRA SARADNjA OPŠTINE UGLjEVIK I FEDERALNOG MINISTARSTVA :: Semberija INFO ::

 

DOBRA SARADNjA OPŠTINE UGLjEVIK I FEDERALNOG MINISTARSTVA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i ministar za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić razgovarali su o položaju povratnika u ovoj opštini, za koju će Ministarstvo ove i naredne godine izdvojiti dio novčanih sredstava za infrastrukturne projekte.

Nakon sastanka Perić i Ramić obišli su regionalni put koji dijelom zahvata povratničku mjesnu zajednicu Glinje. 

"Ovaj put, u dužini četiri kilometra, veoma je važan, a gravitira povratničkim mjestima Janjari, Atmačići, Glinje i Srednja Trnova i bilo bi neophodno uraditi asfalt u narednom periodu što bi održalo stanovništvo u ovom kraju i popravilo kvalitet života", rekao je Perić. 

On je naveo da je danas bilo riječi i o projektima koji su važni za povratničke mjesne zajednice. 

"Dobili smo obećanje da će federalno Ministarstvo izdvojiti određeni dio novčanih sredstava u ovoj i narednoj godini za infrastrukturne projekte", dodao je Perić. 

On je podsjetio da je do sada u ovim mjesnim zajednicama odrađen veliki broj projekata koji su poboljšali kvalitet života stanovnika u povratničkim mjesnim zajednicama. 



Ramić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa načelnikom i opštinom Ugljevik. 

"Povratnici su zastupljeni u institucijama opštine Ugljevik. Sa viših nivoa imamo obavezu da pomognemo lokalne zajednice, a ovde postoje problemi sa nastavkom izgradnje regionalnog puta i to ćemo zajednički rješavati", rekao je Ramić. 

On je najavio da će ministarstvo finansijski podržati realizaciju infrastrukturnih projekata i podršku zapošljavanju povratničke populacije. 

Perić i Ramić posjetili su danas firmu "Eurobau" u mjesnoj zajednici Glinje, gde vlasnik Esmir Camović zapošljava 26 radnika iz povratničke populacije. 

"Bavimo se proizvodnjom drvenih ploča i stolova, aluminijumske stolarije, bravarije, kao i proizvodnjom stambenih kontejnera", rekao je Camović, koji proizvode plasira na tržište zapadne evrope.

opstinaugljevik.net