OSVEŠTANI KRSTOVI I ZVONA U NOVOSAGRAĐENOM HRAMU U MALEŠEVCIMA KOD UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

OSVEŠTANI KRSTOVI I ZVONA U NOVOSAGRAĐENOM HRAMU U MALEŠEVCIMA KOD UGLjEVIKA


Po blagoslovu episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija danas su u novosagrađenom hramu Svetog Vladike Nikolaja Ohridskog i Žičkog u Maleševcima kod Ugljevika osveštani krstovi i zvona.

Čin osvećenja služio je protojerej Aleksandar Tešić, arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski uz sasluženje sveštenika.

Tešić, koji je paroh ugljevički, poručio je da su stanovnici Maleševaca sagradnjom hrama dobili Boga za svog sugrađanina.

-Svako se raduje dobrom susjedu, a pogledajte kakav vi blagoslov imate, da je vaš najbolji susjed sam Bog i njegovi sveti ugodnici a među prvima Sveti Vladika Nikolaj Žički i Ohridski-rekao je u propovjedi Tešić.

Molitvenom skupu zajedno sa brojnim vjernicima prisustvovao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao da je crkva održala srpski narod na ovim prostorima.

-Uvijek pomažemo misiju naše Srpske pravoslavne crkve a to ćemo činiti i u naredom periodu-najavio je Perić.

On je podsjetio da je opština Ugljevik u prethodnom periodu u Mjesnoj zajednici Maleševci ulagala značajna materijalna sredstva u izgradnju škole, vodovoda, puteva, javne rasvjete i drugih projekata kojim se unapređuje život na ovim prostorima.

Mještanin Maleševaca Milan Lazić rekao je da u ovom mjestu živi 106 domaćinstava.

-Dugo godina među nama mještanima tinjala je želja da izgradimo hram. Uspjeli smo da za godinu dana sagradimo ovu  bogomolju koja je jedna od najljepših u ovom kraju-rekao je Lazić.