UGLjEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDžBENIKE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDžBENIKE


Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao pomoć za kupovinu udžbenika.

Pomoć je uručena djeci školskog uzrasta iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca prve i druge kategorije.

Šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Milorad Jovičić i predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković su u Centru za kulturu "Filip Višnjić" poželjeli okupljenim učenicima srećan i uspješan početak školske godine i dodijelili im novčanu pomoć.

Marinković je rekao da je dodjela novčanih sredstava za kupovinu udžbenika ovim kategorijama društva tradicionalna u Ugljeviku.

"Smatramo da su jedna od najugroženijih kategorija djeca nezaposlenih demobilisanih boraca, a ove godine smo, zbog inflacije, povećali iznos sa 100 KM na 150 KM", pojasnio je Marinković.

Jovičić je rekao da na ovaj način žele olakšati učenicima pripreme za školu, ali i da pokažz da je opština Ugljevik čvrsto uz boračku populaciju.
 
On je dodao da se iz lokalnog budžeta na godišnjem nivou za potrebe Boračke organizacije izdvaja 150.000 KM.

Stana Gajić iz Tutnjevca, učenica trećeg razreda Ekonomske škole u Ugljeviku, zahvalila je za podršku i rekla da će ovaj novac iskoristiti za nabavku knjiga.