“ČETIRI DECENIJE SLUŽIO BOGU I NARODU” PRIJEM ZA PROTU MIĆU PAJKANOVIĆA IZ UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

“ČETIRI DECENIJE SLUŽIO BOGU I NARODU” PRIJEM ZA PROTU MIĆU PAJKANOVIĆA IZ UGLjEVIKA


Foto
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić upriličio je danas prijem za penzionisanog sveštenika protojerej-stavrofora Miću Pajkanovića, paroha ugljevičkog,  koji je navršio četrdeset godina svešteničke službe.

Pajkanović je bio 37 godina paroh ugljevički a prethodno je bio paroh u Kožuhama kod Doboja tri godine.
 

-Za paroha ugljevičkog postavljen sam 1985. godine gdje sam ostao sve do danas. Za vrijeme službovanja uradili smo brojne projekte, a prije svega radio sam na duhovnom jačanju našeg naroda, Svetosavske omladine, Kola srpskih sestara-rekao je Pajkanović.

On je istakao odličnu saradnju između Crkvene opštine Ugljevik sa lokalnom samoupravom na čelu sa načelnikom Perićem i izrazio zahvalnost za sve tokom godina službovanja.Perić je istakao da je Pajkanović služio Bogu i narodu u bogatoj misiji svim srcem i ljubavlju.

-Otac Mićo je službovao u teška vremena, komunističkog jednoumlja, a zajednički smo prošli kroz period Odbrambeno-otadžbinskkog rata, postratni period, nesigurnosti našeg stanovništva ali i kroz jedan miran period očuvanja onoga čega smo stekli a to je Republika Srpska-rekao je Perić.

Pajkanović će prema Perićevim riječima nastaviti svoju misiju kojoj je posvetio svoj život.
 

-Za sve što je činio za vjeru, crkvu i narod neizmjerno smo mu zahvalni-naglasio je Perić.

Protojerej Aleksandar Tešić, arhijereski namjesnik ugljevičko-janjski, koji je prisustvovao prijemu, zamjeniće Pajkanovića na mjestu prvog paroha ugljevičkog, a odlukom episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija sjedište Arhijerejskog namjesništva ugljevičko-janjskog od sada je u opštini Ugljevik.