RITE UGLjEVIK: REZULTATI PRVOG DIJELA GODINE - DOBIT 9.7 MILIONA MARAKA, PREMAŠEN PLAN PROIZVODNjE! :: Semberija INFO ::

 

RITE UGLjEVIK: REZULTATI PRVOG DIJELA GODINE - DOBIT 9.7 MILIONA MARAKA, PREMAŠEN PLAN PROIZVODNjE!


Foto
Preduzeće Rudnik i Termoelektrana Ugljevik, zaključno sa 30.06. 2022, ostvarilo je dobit od preko 9 miliona maraka, tačnije 9.716.802 konvertibilnih maraka, pokazuju finansijski izvještaji o poslovanju za prvih šest mjeseci ove godine.
 
RiTE Ugljevik, koji u ukupnoj proizvodnji električne energije u Srpskoj učestvuje sa preko 30%, u prvoj polovini jedne od najizazovnijih godina za energetski sektor, ostvario je značajnu dobit, a premašeni su i planovi proizvodnje električne energije i uglja.
 
Proizvodnja električne energije u prvoj polovini godine  na Termoelektrani iznosila 819.09GWh, čime je plan ostvaren u iznosu od 114%. 
 
Dobre rezultate u prvoj polovini godine postigla je i Radna jedinica Rudnik - umjesto planiranih 885.000 tona, proizvedeno je 1.040.288 tona, čime je plan premašen za 18%. Proizvodnja otkrivke iznosila je 4,508,919 m3, čime ostvarenje iznosi 107%.
 
Ovakvi rezultati posljedica su dodatnog zalaganja menadžmenta i radnika RiTE Ugljevik, kako bi snabdijevanje električnom energijom u Srpskoj, uprkos brojnim izazovima, teklo neometano.
 
Do kraja godine očekuje se realizacija nekoliko vrijednih investicija koje su u toku, kao i redovan godišnji remont zakazan za septembar.