"Zdušna podrška lokalne zajednice“: Kolo srpskih sestara iz Ugljevika obilježilo krsnu slavu :: Semberija INFO ::

 

"Zdušna podrška lokalne zajednice“: Kolo srpskih sestara iz Ugljevika obilježilo krsnu slavu


Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika obilježile su danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalinu čije ime nose u Hramu Svete Petke Paraskeve, pri kojem djeluju od 2009. godine.

Protojerej Aleksandar Tešić, paroh ugljevički, nakon Svete liturgije istakao je u propovjedi da je Sveta Marija Magdalina bila vijesnik Hristovog vaskrsenja te da je imala je jaku vjeru i ljubav prema Bogu.

Tešić je čestitao članicama Kola srpskih sestara sa željom da uvijek slave u dobru, zdravlju i većem broju.

Anđa Srijemac, čelnica ove humanitarne organizacije, koja ima više od 50 članica, rekla je da je njihova misija pomoć ugroženima.

-Imamo ogromnu pomoć od crkve, parohijana, ali i od načelnika Ugljevika, koji nam zdušno pomažu u svim našim aktivnostima. Kod nas se samo ljubav osjeća, sreća i radost a to prenosimo na sve ljude-rekla je Srijemac.

Kum slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je zahvalio članicama Kola srpskih sestara za sve što čine na očuvanju vjere, tradicije i običaja, kao i ljubavi koju iskazuju prema ljudima.

-Kolo srpskih sestara je nešto čime se,  pored ostalog, ponosi, danas, Ugljevik i čitav podmajevički kraj. Članice ovog humanitarnog udruženja su umne, dobre, pravdoljubive, rodoljubive Srpkinje, još od doba prije Majke Jevrosime do današnjih dana bile su i ostale stubovi i naših ognjišta i naše otadžbine-rekao je Perić.

On je najavio dalju podršku ovom humanitarnom udruženju.


Za Semberija info - Mladen Vasilić