UZ PODRŠKU OPŠTINE DJECA IZ UGLjEVIKA UČESNICI NTC KAMPA NA PLANINI GUČEVO :: Semberija INFO ::

 

UZ PODRŠKU OPŠTINE DJECA IZ UGLjEVIKA UČESNICI NTC KAMPA NA PLANINI GUČEVO


Foto
Djeca iz Ugljevika, njih 29, učestvovaće narednih šest dana na kampu Nikola Tesla centra /NTC/ koji se održana na planini Gučevo u Srbiji.

Opština Ugljevik sufinansirala je njihov odlazak sa 8.550 KM.

NTC asisistent iz Ugljevika Mladen Stevanović rekao je da su autori kampa Ranko Rajović i Uroš Petrović koji će prepoznatljivim programom omogućiti djeci učenje kroz igru i istraživanje.

„Cilj NTC kampa je podsticanje razvoja, vještina, znanja i emocija koji se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili su totalno zapostavljeni“, pojasnio je Stevanović.

On je istakao da će kamp omogućiti djeci da upoznaju svijet oko sebe, unaprijede međusobnu komunikaciju, usvoje znanja o prirodi i snalaženje u njoj te ojačaju fizičke vještine i istraživački duh.

U ime opštine Ugljevik mališane je ispratio šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Milorad Jovičić naglasio je da je važna edukacija djece za povećavanje sposobnosti kako fizičkih tako i umnih.

„Ovakvi kampovi su važni jer na taj način djecu odvajamo od loših navika a samim tim stiču korisne i zdrave navike“, rekao je Jovičić.

On je najavio dalju podršku opštine Ugljevik najmlađim stanovnicima ove podmajevičke opštine.

Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za djecu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija djeteta je ključni faktor NTC programa.