"DJELIMA ZASLUŽIO UZDARJE" PREDRAG VUJEVIĆ DOBITNIK PRIZNANjA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ :: Semberija INFO ::

 

"DJELIMA ZASLUŽIO UZDARJE" PREDRAG VUJEVIĆ DOBITNIK PRIZNANjA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ


Foto
Predragu Vujeviću diplomiranom teologu iz Ugljevika, večeras je na svečanosti u Narodnoj biblioteci " Filip Višnjić" u  Bijeljini uručeno priznanje Kapetan Miša Anastasijević.

Ovu prestižnu nagradu posvećenu najvećem srpskom zadužbinaru, Vujević je, kako se ističe u obrazloženju priznanja, „ najzaslužniji što je Centar za kulturu „Filip Višnjić“ iz Ugljevika, čiji je direktor bio od osnivanja, stasao u ustanovu kulture, koja je, po sadržajima, rame uz rame sa onima iz većih gradova, ali i uspješnija, po ocjeni i publike i stručnjaka za kulturne sadržaje.

Na najbolji način afirmisao je ime i djelo Filipa Višnjića, „srpskog Homera“, ali je, kao Filip sa Vukom Karadžićem ostvario saradnju sa Centrom za Kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice, koji se stara o znamenitom mjestu Tršić, rodnom selu Vukovom, i čuvenim Vukovim saborom.

 -Ostvario je plodnu saradnju, u svim oblastima, sa srodnim ustanovama u kraju, u Republici Srpskoj i  Srbiji, regionu i inostranstvu. Ova ustanova je, pod Vujevićevim vođstvom,  vrstan čuvar nacionalnog, kulturnog i duhovnog nasljeđa podmajevičkog kraja i srpske kulturne i duhovne baštine u cjelini. Lično je zaslužan, ne samo za bogate kulturne sadržaje, od izložbi, književnih i dramskih večeri, već i likovnih kolonija, raznih radionica, Škole glume za mlade i dragocjenih kurseva za strane jezike -ocijenio je žiri.

Priznanje Kapetan Miša Anastasijević dodjeljuje se u okviru projekta “Put ka vrhu” za ostvarene rezultate u izgradnji i jačanju prosperiteta Republike Srpske pod pokroviteljstvom privrednih komora Srbije i Republike Srpske, u saradnji sa Univerzitetima Novi Sad, Beograd, Banjaluka i Istočno Sarajevo, a projekat realizuje Media Invent iz Novog Sada.